A székelyföldi autonómiáról

2013. október 27. 22:54

Schiffer András
Facebook
A hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált.

„»Kiafaszt akarnak ezek nyalogatni?« (Kálmán C. György) Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán. A kérdés amúgy jogos és jó helyre is címezték: azoknak, akik amúgy még mindig ennek az ejrópéer »szürkeállománynak« akarnak megfelelni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van, ahol ez a minimum a baloldalon és a liberálisoknál.
Igazából mi vagyunk meghülyítve, hogy a "liberálisaink" kiálltak az égadta egy világon mindenkiért, egyedül a határon kívüli magyarokat utálták, de őket nagyon.

Annak idején a romániai falurombolás ellen is tiltakoztak közülük azok akiknek a magyarság, a nemzet sorsa jelentett valamit. Pedig akkor szavazatokról szó sem volt.

Bár Schiffer programját nagyon rossznak tartom, de nagyon tudnék neki örülni, ha az MSZP és társai szavazótábora inkább az LMP mögé állna be - vele már volna lehetőség nemzeti minimumról beszélni.

veri valaki a palávert az EP-ben? abból a 21 kicsi huszárból?

Abban bízok, hogy ha az erdélyi autonómia-törekvés sikeres lesz, az megerősíti a felvidéki, délvidéki és kárpátaljai magyarságot is.

Jaja. Milyen frappáns válasz lenne ez a nem-nemzeti baloldal évtizedes küzdelmére, hogy a jobboldalt szalonképtelenné tegye :)

Azért milyen rossz lehet mostanában Ara-Kovács és társainak, hogy a világ nagyon nem arra megy, amerre nekik tetszene. Ráadásul a közvéleményt is egyre kevésbé képesek formálni, sőt lassan már tematizálni sem, és ezzel kell együtt élniük.
Akár visszalendülő inga, akár hiperkarma, nagyon tudok neki örülni.

Ott a pont. "Kiszorítást" értenek "összefogás" alatt. Ez az ő maszek kis szóhasználatuk.

Nem tudsz másról ajvékolni, csak Izráelről és a zsidó világösszeesküvésről? Fárasztó ez a redukált világnézet. Rosszabb vagy mint a DK-s vakondok.

Most, itt, a székely autonómiáról van szó.

Azokról a magyarokról, akik a magadfajta őrültek ámokfutásáért vitték el többszörösen a balhét - ártatlanul! Elég volt.

Nem liberális,hanem hiszterobolsi az a pár értelmiségi

Azért talán mégsem kellene elszállni Schiffer András mostani kijelentésétől, megfogalmazásától, mert igen gyakran nála is felszínre kerül, hogy az a bizonyos politika nem lehet más, vagy nem más.

Féléve az UMDSZ-vezetőivel való találkozáskor a következőket mondta; Ebben a tekintetben további gondolkodásra van szükség a magyar politikai elit részéről, hogy a kettős állampolgárság és a külhoni választójog, valamint az autonómia ügye hogyan egyeztethető össze Kárpátalján és a többi szomszédos országban.
http://lehetmas.hu/sajtokozlem..

2004. december 20. Schiffer András írja: Álláspontom szerint a kettős állampolgárság valami fatális félreértés folytán megválasztott eszköz valós sérelmek orvoslására.
http://www.indy.media.hu/node/..

Schiffer András 2009-ben: A 2004. december 20-i (tehát a népszavazás után íródott) cikkemet teljes egészében fenntartom. Az LMP-nek egyelőre nincsen egységes álláspontja a kérdésben: anno az indymedián éppen egyik jelenlegi LMP-vezetőtársam, Vay Márton „Igen” melletti álláspontjával polemizáltam.
http://vilag.transindex.ro/?ci..

Ezen túl tessék megkeresni, hogy a programjukban hol és milyen formában van szó a határon túli magyarokról.

Válaszok:
kalotaszeg | 2013. október 28. 9:04

Schiffer András kísérletet tesz a hiteles politikusok-hiteles politizálás elvének megvalósítására. Nem sikerül minden elemében, de az esetek többségében mégis egy olyan morális szintet jelenít meg, amely a bal és jobboldal számára példamutató lehet.

S ami fontos, Schiffer a nemzetet összekötő pontokra fókuszál, a hiszteroid liberális értelmiséggel szemben.

Schiffer igazát támasztja alá ez a sok hiszteroid reakció is itt a mandineren, de el kell olvasni a facebook cikkre adott kommenteket is.

Azért azokból is világosan kirajzolódik a kép, a galamus és egyéb magyargyűlölő zsidó szellemi táborok tagjai Schiffert antiszemitának minősítik.

Azaz, aki a zsidóság közül fontosnak tartja a magyar nemzettel való azonosulást - természetesen beleértve a múlt hibás elemeinek bírálatát is -az nem lehet más, csak a zsidóság árulója, maga is antiszemita.

Azt, hogy Schiffer nyilatkozatait mennyire éli át belsőleg, milyen mértékű azokban a politikai számvetés, nem tudni, de én bizalommal fordulok irányába.

Aki vállalja, hogy naponta mocskolják saját táborában, az azért emberileg több egy számító politikusnál, szerintem van valós erkölcsi tartása és kötődése is a nemzethez. Amelynek integráns része a hazai zsidóság, a németség, a szlávság és a többiek.

Már akik nem közösítik ki magukat belőle, akik számára a haza nem itt van. Ezt is el lehet fogadni, hiszen élnek itt kínaiak és vietnámiak is, akiknek nyilvánvalóan nem ez a hazájuk.

De akkor ne akarják a nemzet többsége számára meghatározni a magyar haza, a nemzeti attribútumok körét, az azokhoz való viszonyulás mikéntjét. Élvezzék a vendégséget, de a minden nap tapasztalható, többségi nemzet elleni agresszió, mocskolódás, kirekesztés, gyűlölködés nélkül. Amivel csak maguk gerjesztik az antiszemitizmust, segítve annak tapasztalati megélését.

Schiffer bizonyára ennek vállalhatatlanságát is felismerte, a sok hozzászólóval ellentétben, akik csak zsigerből pocskondiázzák itt is Schiffert és a többi magyart.
Véleményem szerint, amit remélhetőleg az idő is igazolni fog,jobboldalon nem lenne szabad Schiffert csak mint taktikázó politikust kezelni - nyilvánvalóan ez is benne van személyiségében, de mindenkinél megtalálható - , s egyből a víz alá nyomni, mielőtt még kiteljesedne az, amiben Ő gondolkodik.


Bizonyos liberális premisszáktól nem fog tudni eltérni, de támogatni kell abban, hogy a liberalizmust a régi,elfogadott, történelmi nemzeti kontextusába tudja visszahelyezni.

Józansága, vagy számítása, ki, hogyan értékeli azért elgondolkodtatja a "baloldali" tábor gondolkodó tagjait is. Ez is hozadéka lehet Schiffer politikai kultúrájának. Szélesebb "baloldali-liberális" tömegeket vezethet el a nemzetben való gondolkodáshoz.

Bizonyára többen idealistának - vagy egyenesen ostobának - tekintenek, ezt vállalom. Azt azért ne felejtsük el, hogy a hazánkat eltaposni kívánó nemzetközi"liberális" erőkkel szemben minden barátra szükségünk lesz. Meg egy, a mainál egységesebb nemzetre. Enélkül elveszünk...

Látnunk kell már végre, hogy Európában nincsenek barátaink, csak ellenségeink, beleértve a mai kényszer szövetségeseket is. Bennünket mindig erőszakkal bedugnak egy akolba, s pofoznak ide-oda.

Erről a kényszerpályától csak egy erős nemzet térhet el.

Több szempontból is elgondolkoztató - figyelembe véve a kinyilatkoztatásait és a gyakorlatban történteket - Schiffer András következő kijelentése; Számítunk mérsékelt konzervatív szavazatokra: olyanokéra, akik számára a közösségelvű konzervativizmus a fontos, akik antikommunisták, de nem populisták, s olyanokéra, akik 2006-ban jobb híján az MDF-re voksoltak. Az LMP mondanivalója talán vonzó lehet a kistelepüléseken élők, a vidéki kisgazdálkodók számára. S hosszabb távon számíthatunk egy jókora, inkább fiatal, nagyvárosi, kevéssé politizáló rétegre, amely kétszer egymás után „kisebbik rosszként” találta meg magának a szocialista pártot.
http://vilag.transindex.ro/?ci..

A valóság pedig szerintem az, hogy mögöttük többségük a régi SZDSZ szimpatizánsok. Vidéken pedig nem tudtak gyökeret verni, csak a fővárosban és a nagyobb megyei városokban.

Korrekt! Ismét!
Nem hiába próbál a média, főleg a baloldali minél minimálisabb felületet adni Schiffer-nek, mert tudják hogy egyre többen a Schiffer féle korrekt, elvek mentén történő politizálást hiányolják a magyar politikából, és féltik a seggüket hogy esetleg elcsen 1-2 % tőlük.

Hajrá Schiffer, hajrá LMP!

előrebocsájtom: támogatom a kettős állampolgárságot!

Mégis szem előtt kell tartani, hogy a határontúli magyarok MO-i honosítása és a Székely autonómia két külön dolog.

A kettős állampolgárság ellen felhozható néhány értelmes érv,
az autonomia ekézése viszont egyenesen a kisebbségi jogok és a nemzetközi jog semmibevétele, amire nincs más magyarázat mint az alantasság.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. október 28. 9:40

Egyre inkább az az érzésem hogy a te pártod vmelyik alternatív dimenzióban rekedt.

Mondtam már, egy alternatív dimenzióban, nem tudom mi az, kikből áll, mit képviselnek, de a te ízlésednek minden tekintetben megfelel.

Szerintem tévedésbe vagy, mert amit írtam és amit idéztem nem ehhez van köze, hanem SA kinyilatkoztatásához és a gyakorlatához. Ahhoz a kettősséghez, ami nála éppúgy jelen van, ahogy minden pártpolitikában megjelenik.

Ami pedig az érvet, ellenérvet illeti, majdnem minden esetben létezik. A kérdés viszont az mennyiben vélt, vagy valós az ellenérv és mennyiben támasztja alá az érvelő cselekedete. Ebben van a lényeg és nem a hókuszpókuszban.

Le kell bontani, félre kell tenni a csomagoló anyagot és akkor látni lehet, hogy mi van alatta. Ezért írtam a minap a táblával kapcsolatban - nem szexmániából - tessék levetni a ruhát és lássuk mi van alatta.

SA esetében észre kell venni, ha lebontjuk a csomagolást akkor megjelenik a Kiss Jánosi attitűd, mint elméletben.
Elismerem, hogy ez az SZDSZ-es liberalizmusánál sokkal árnyaltabb, de lényeges változás nincs. A Zöld pedig csak annyit jelent, hogy nem kék.

A politika a mesterfogások művészete, amelyekkel a hatéves gyereksereg szellemi szintjén élő primitív választópolgár-vadakat az orruknál fogva lehet vezetni.

Határ Győző

Szerintem ez csak következmény, mégpedig a kádári felfogás következménye, amely leszoktatta az embereket a logikus gondolkodásról. Az ismert szlogenben is megtalálható; Aki nincs ellenük, az velünk van. Másként fogalmazva; Ti ne gondolkodjatok, mert ez a mi dolgunk, tegyétek amit mondunk és minden jó lesz.

Schiffer alapjában véve egy jóérzésű balos liberálzöld. Ezt az is bizonyítja, ahogy a Karácsony-Jávor blokk otthagyta, mert Schiffer nem volt hajlandó engedni.
A zöld gondolat nagyon időszerű.
Ahogy az Orbánról, Fideszről nyilatkozik, az nekem túlzás, de legalább nem mindenre csípőből tüzel, a nemzeti érdek teljes semmibe vevésével, sőt, ellene, ahogy a többiek.
Ezt elvi politizálásnak is lehet hívni, ami szimpatikus.
Nem nagyon tudom Róna Péternek elnézni azt, h. a Gyucsány-Bajnai kormányok alatt simán hallgatott, most meg küzd Orbánék ellen, helyenként és időnként személyes, militáns gyűlöletéből is felvillantva nem keveset, de még mindig szimpatikusabb, mint a Petschnig- Vértes-Lengyel-Bauer társaság, mely szerintem kimondottan kártékony volt. Ha nem lett volna, nem itt tartanánk.
Schiffer már máskor is nyilatkozott a magyar érdekek mellett. Tetszik, nem tetszik, magyar érdek, h. a számos erdélyi és nem erdélyi magyar őshonos kisebbség megtarthassa anyanyelvét, saját szempontjai szerint ápolhassa történelmi hagyományait és ezzel együtt lehessen lojális állampolgára hazájának, tehát maradhasson magyar nemzetiségű román és más állampolgár.

ha fel vannak készülve, akkor mint egy vállakozásnál, már meg vannak az üzleti tervek, hoyg épitjük fel az autonómia után Székelyföldet, kész programok stb...

és amúgy ott van 21 pojáca az ep-ben, lehet verni a palávert...

véárom mikor kezdik ekézni az rmdsz-t

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés