Méltó állapot

A Jobbik szembefordul a globális kapitalizmussal

2013. október 26. 14:24
Vona Gábor pártelnök, a Jobbik tizedik, tisztújító közgyűlésén arról beszélt, pártja a közbiztonság megerősítését, munkahelyteremtést és elszámoltatást akar, valamint eltörölné a képviselők mentelmi jogát. Balczó arról beszélt, hogy a Jobbik nem antiszemita párt.

Vona Gábor szombaton a Budapest Kongresszusi Központban a párt küldöttei előtt tartott programadó beszédében saját kormányfő-jelöltségéről azt mondta, 2010-hez képest emberileg, lelkileg és szakmailag is erősebbnek, jobbnak érzi magát. A Jobbik tiszta választást akar, a pártok programjainak a versenyét, nem pedig szavazatvásárlást. Hangoztatta ugyanakkor, hogy ő nem hatalmat akar, mert neki kevés a kormányfői tisztség, megfogalmazása szerint annál nagyobb az ambíciója. Más pártok jelmondataira utalva azt mondta, neki nem csak a célja, hogy mindenki lakjon jól, hogy a magyarok többet fogyaszthassanak, vásárolhassanak, hanem az, hogy „a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal”. 

Szerinte ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a nemzet egészének a bizalmát, először magát kell „méltó állapotba hoznia”, ehhez egymásban való bizalomra, csapatmunkára, fegyelmezettségre és szorgalomra van szükségük. Vona Gábor a tavaszi választási kampányt ahhoz hasonlította, mintha vadgalambokkal kellene sakkozni; az állatok ugyanis „felrúgják a szabályokat, ledöntik a bábukat, rátrottyantanak a sakktáblára, majd a végén elégedetten turbékolnak, hogy nyertek”. Hozzátette: a bajai időközi választáson szerinte ez történt, és „egyik is csal, másik is csal”. Azt hangoztatta, tiszta választásokat szeretnének, ezért oda fognak figyelni, és nem fogják engedni, hogy „arról szóljon a választás Magyarországon (), hogy ki tud több cigány embert megvásárolni”, ahogy szerinte Baján bebizonyosodott.

Arról is beszélt, pártja közbiztonsággal kapcsolatos programpontjai sokak számára „sokkolóak” lehetnek. A „csendőrség, halálbüntetés, kémiai kasztráció, önfenntartó börtönök” valóban sokkoló szavak, de szerinte ennél sokkolóbb az, hogy gyermekeket, nőket, időseket ölnek meg nap mint nap - fűzte hozzá. Szerinte a közbiztonság kérdése nagyban érinti a „cigány-magyar együttélés” kérdését. „Azt mondják, hogy a bűnözésnek nincs színe, ez így is van, de ha bemegyünk a börtönökbe, azt látjuk, hogy a bűnözők 90 százalékának viszont van”. Hozzátette: senkivel nem az a bajuk, hogy más a bőrszíne vagy a kultúrája, hanem az, hogy vannak akik úgy érzik, nem kell betartani társadalmi normákat, csak azért, mert ők cigányok.

A foglalkoztatásról azt mondta, valóban egymillió új munkahelyre lenne szükség, és ez az egyik legfontosabb kérdés ma Magyarországon, ám nem közmunkahelyek, hanem tisztességes munkahelyek kellenek. Arról is beszélt, az elszámoltatásnak ott kellene kezdődnie, hogy eltörlik a mentelmi jogot, továbbá szerinte a képviselőknek nagyobb felelősséget kellene viselniük, hiszen ők hozzák a törvényeket. Vona Gábor azt is mondta, hatalomra kerülve nyilvánosságra hoznák, hogy az országgyűlésben, a kormányban kik kettős állampolgárok, „és hová húz a szívük vagy a pénztárcájuk”, és nyilvánossá tennék a külföldről kapott civil- és párttámogatásokat, hogy így megtudják, „kik irányítják valójában Magyarországot”.

A pártelnök arról is beszélt, a Jobbiknak vannak olyan céljai, amelyek túlmutatnak a választásokon. Ezek között említette a történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítását, valamint a gazdasági szabadságharcot; ez utóbbit az államadósság újratárgyalásával, saját bankrendszerrel, önálló monetáris politikával és termeléstámogató adórendszerrel képzelik el.

Morvai Krisztina arról beszélt, hogy 2006. október 23-án sem akart mást a radikális harcos és a higgadt igaz magyarság. Morvai Krisztina szerint a magyar nemzet igazságkeresése és igazságkövetelése vérmérséklettől függően nyilvánul meg, vagy a harcos radikalizmusban, vagy a higgadt, racionális elemzésben. Hangoztatta: a Jobbik feladata, hogy a kettőt összekötve összehozza a magyar nemzetet.

Balczó Zoltán alelnök pártja programjáról szólva arról beszélt, a Jobbik továbbra is képviselni fogja a termőföld magyar kézben tartását, mert ez szerinte nem oldódott meg. Úgy vélte, az államadósságról ki kellene mondani, hogy az visszafizethetetlen. Hozzáfűzte: azért, mert az IMF-hitelt vissza tudta fizetni a kormány egy államkölcsön-megújítással, nem jelenti azt, hogy Magyarország megszabadult volna az államadósságtól. A globális világból való kitörés nem lehetséges, ha az államadósságot tovább cipeljük – elentette ki.

Hangsúlyozta: a Jobbik nem antiszemita párt, a jelzőt hiába aggatják rájuk. „Nem, nem vállaljuk, mindig fogunk ellene küzdeni” – mondta. De ez nem jelenti azt, hogy ne vállalnák például a közel-keleti konfliktus kapcsán kimondani azt, hogy „ami a Gázai övezetben történt, az népirtás volt”, ahogy azt izraeli politikusok és értelmiségiek is tették – fűzte hozzá. Közölte, a Jobbik „empatikus a zsidóság vészkorszakbeli áldozatai iránt”, azt azonban helytelennek tartják és nem fogadják el, hogy az áldozatokért a felnövekvő generációkat bűntudatban tartsák.

Összesen 258 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ritka ocsmány módon próbálják keverni a jobboldaliságot a komcsi marhaságaikkal. A kettő nem fér össze. Zavar a külföldi székhelyű vállalat? Bazmeg akkor teremts olyan feltételeket, hogy a hazai versenyképes tudjon lenni. De ez a HARC meg stb. idióta duma, amit a Fidesz is előszeretettel alkalmaz... Nevetséges.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2013. október 26. 15:18

Durva ez a kép!

Zugló kocsmárosával együtt a tengerbe velük!

Vona ur!

Kár álmodoznia a "nem hatalmat" akarok teljesen értelmetlen lózug hangoztatásával, mert hiteltelen. Egy párt azért indul a választásokon, mert hatalomra akar kerülni, aki ezt tagadja az hazudik.

Mellesleg egy párt, politikai szervezet ha sikert akar elérni akor értelmiségi holdudvara szüksége van. Ez a holdudvar felöleli a társadalom minden szegmensét. Pénzügyi, gazdasági, államszervezeti, kulturális területen elismert szakemberek akik felvállalják azokat az értékeket amit az adott politikai szervezet képvísel.

Na már most a jobbik nem ilyen, nem az a szerveződés amelyik rendelkezik ezzel a holdudvarral ami meglátszik a tevékenységén is, mivel lozungok és demagog szövegelésen kivül épkézláb megvalositható koherens programmal nem tud előállni. Szájkaraté az van, de az kevés egy ország vezetéséhez, mivel ahhoz több kell.

Hess, gyagyás!

Hoppá, zsidó lettem!

Egy kalap alá kerültem next-el?
Ez a nap kezd egyre inkább szürreálissá válni!

A Betyársereg után ez minőségi fejlődés. Csodálkoztok, hogy állóvíz évek óta az egész párt?

A demagógia az egyik legősibb módszer a népszerűség megszerzésére...

A társadalmi folyamatokat figyelembe véve ennek az országnak jó, ha 2 van még nyugodt évtizede.
Az eltartottak száma rohamosan növekszik, az eltartók száma pedig rohamosan csökken.
A pártok meg pont leszarják mindezt.
Nem lesz ennek jó vége.

Válaszok:
lavor | 2013. október 26. 15:26

Lol az a 2-es kicsit elkalandozott.
* ha van még 2 nyugodt évtizede.

'neki kevés a kormányfői tisztség, megfogalmazása szerint annál nagyobb az ambíciója'

Hopplacsek! Ezt meg hogy kell érteni? Csak nem koronáztatja meg magát?

'Sajnos az a gyanum hogy Orbán látja hogy az országnak lassan annyi'

Kétlem. Arra játszik, hogy aki időt nyer éltet nyer. Sok választási lehetősége egyébként sincs.
Jó hír, hogy Ukrajna kész bfogadni a nyugatról kipaterolt cigányokat, ez lsz az ára annak, hogy beveszik az ejuba. Ha ott megalakul kiscigányisztán akkor a beilleszkedni nem tudó, lemerült erőforrásoknak is lehet majd alijázni.

'ezért megpróbálja az erőforrásokat - földek és trafikok, pályázatok - legalább magyar érzelmű kézben tartani'

Ez kimondottan pozitívum!

'Az csak agyament nácik fejében létezik, hogy a világ zsidóságát egy tóratekercs alakú joystickkel irányítják.'


Ez jó! :) Naná, hogy nem,civakodnak egymást közt, de ha kell összezárnak. Az utóbbit el kellene tanulni.

Így igaz.
A programjuk mint az SZDSZ-é volt először.
Szefárdok.

Még nem vette fel Gyurcsány a DéKájába?
Illetve Vona még nem lépett be (valamibe)?
Ott aztán "méltó állapotba" hozhatná magát az idők végezetéig.

Nagyotmondásból jeles.
Technikai koalícióba pont beleférne, ő hozná a karácsonyfára a díszeket. Úgy is mint: Karácsony-fa.
Szegedi Csanád pedig közben még bérmálkozik egyet.

'S ez az ukránoknak miért lenne jó?'

Az legyen az ukránok baja. Ha bevállalják Európa problémás cigányait kezdjenek velük amit akarnak. Azoknak az országoknak akiknek nevezett kisebbség munkakerülő, bűnöző egyedeivel gondjaik vannak ez jó hír.

izgi, majd elmesélem @celkeresztnek is

Itt olvastam a Mandin, valaki itt hivatkozott erre. Állítólag elsősorban a németek és a franciák szeretnének így megszabadulni az ottani problémás kisebbségiektől. Oda toloncolnák ki azokat akikeknek már gondja volt a törvénnyel, nincsenek rendben a papírjaik stb. Lehet, hogy kacsa, lehet, hogy nem, majd kiderül.

Ti még tényleg leálltok ezzel a hümmögő májmétellyel kommunikálni? Nagy hiba.

"Így az önkormányzatok is inkább szabadulni igyekeznek a bérlakásaiktól, mert az nekik is inkább teher."

Az önkormányzatoknak sok minden teher, ezért talán jobb is volna őket megszüntetni, és így véget vetni szenvedéseiknek.

he, akkor tök mindegy nem, mert ha kiadja szó nélkül, ahoyg ez nem mindig történik meg, még Gyurcsányt se merték kiadni, azt mégis...

és addig mennyien bujnak emügé?

és ha vegzálja a rendőrséggel, ha megbizunk az igazságszolgáltatásban, akkor hoyg vegzálná?

értem...mindegy..hagyjuk

ez ilyen fóbia? egy szakállas emberben már zsidót látsz...?

mi bajod velük, egyenként?

keudjük sorolni a nobel-dijasainkat...

az olyan mint a turbó és a gyülöletmagyar?...

és azokat hogy lejet felismeni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés