Harangozó jelen volt a bajai videófelvétel átvételekor

2013. október 22. 20:35

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese jelen lehetett a bajai videó átadásakor – írja az MTI. Mesterházy Attila megerősítette, hogy a videó elkészítéséhez nincs köze az MSZP-nek.

Mint az M1 kedd esti Híradójában elhangzott, a nemzetbiztonsági bizottság keddi zárt ülésen tájékoztatást kapott az országos rendőrfőkapitánytól a hamisítási üggyel kapcsolatban. „Kiszivárgott információkra” hivatkozva a hírműsorban azt közölték: Papp Károly az ülésen megerősítette azt a korábbi sajtóinformációt, mely szerint a nyomozati anyagok egyik bizonyítékából kiderül, hogy Harangozó Tamás jelen volt a hamis videofelvétel átadásánál az MSZP székházban. Az ülésen állítólag elhangzott az is, hogy a rendőrség a nyomozás során lefoglalta és vizsgálja a szocialista párt székházánál található kamerák felvételeit – tették hozzá. Megemlítették, hogy Harangozó Tamás, bár tagja a bizottságnak, a keddi ülésen nem vett részt.

A hvg.hu-ra pénteken felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel. Az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, hogy Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg a videót. Király György kedden visszautasította a vele szemben megfogalmazott vádakat. A TV2 hétfő esti Tények című műsora úgy értesült, hogy a bajai időközi választással kapcsolatban készült videót az MSZP-nek átadó férfi azt vallotta a rendőrségen: Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő is jelen volt a felvétel átadásán. Az MSZP-szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: a felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke adta át Szakács Lászlónak, Mesterházy Attila pártelnök kabinetfőnökének, aki azt Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel együtt nézte meg.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke keddi sajtótájékoztatóján megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez. A pártelnök azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/59368

Ajánljuk még a témában