Rendőrség: Megrendezett a bajai videó

2013. október 21. 11:41

A rendőrség szerint két nappal a megismételt bajai választás után készült a bajai videó, ami később az MSZP székházába került. A szocialista politikus szerint egyébként nem a Fidesz akarja rájuk kenni a videót. Az Index DK-s szálakról is ír a videó kapcsán.

Sajtótájékoztatót tartott a bajai videó ügyében a rendőrség. Az Index szerint csupán annyit közöltek, hogy a videó megrendezett, október 15-én, két nappal a megismételt bajai választás után készült. A felvételt kimásolták egy CD-re, amit egy közvetítő – aki jelen volt a videó elkészítésekor – segítségével eljuttattak az MSZP székházába. Ez a személy a felvételt odaadta az ismerősének, aki egy másik személlyel együtt odaadta azt egy valakinek az MSZP-székházban. Egyéb információkat nem közöltek.

Az Index korábban arról írt, hogy a Demokratikus Koalíció tagja az a K.G. monogramú roma férfi, aki a Blikk szerint a rendőrségen azt állította, hogy az MSZP kérte fel a bajai videó elkészítésére. Varju László, a portálnak DK pártigazgatója elismerte, hogy Kőrös Gusztáv Tibor a párt tagja, de mint mondta, már megkérte a solti roma önkormányzati képviselőt – aki a solti roma kisebbségi önkormányzatnak is tagja –, hogy lépjen ki a DK-ból.

A portálnak nyilatkozó vezető szocialista politikus szerint egyébként nem a Fidesz akarja rájuk kenni a videót. „Ha bárki belekeveredett az ellenzéki oldalon, az teljesen rosszul mérte fel a cselekedetei következményeit. Ilyen eszközökkel nem lehet és szabad élni. Konkrétan egy barom volt, akárki is gondolta, hogy ez egy jó ötlet, ezzel ráadásul elveszi a morális előnyünket is az ügyben. Ez egy magas labda a Fidesznek, és Orbán ki is fogja használni. Bár ettől még csaltak, mert fizettek a szavazatokért” – fogalmazott az MSZP-s politikus.

Az Index szerint elképzelhető, hogy nem is politikai motiváció állt a felvétel elkészítése mögött, hanem a pénzszerzés. A DK ugyanis korábban százezer forintot ajánlott fel annak, aki bizonyítékokkal szolgál a választási csalásról (ezt a pénzt Varju László állítása szerint nem kapták meg Kőrösék). Szintén ezt a verziót erősítheti, hogy a felvétel készítői csak háromszázezer forintért adtak volna információkat a HírTV-nek a videó készítésének körülményeiről.

Frissítés

Török Zsolt a 444-nek nyilatkozott a videó-ügyről: mint mondta, valóban megkapták a felvételt, de azt nem rendelték meg senkitől; miután megnézték a videót, feljelentést tettek miatta. Az MSZP szóvivője azt nem árulta el, ki vette át a felvételt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/59301