Rendőrség: Megrendezett a bajai videó

2013. október 21. 11:41
A rendőrség szerint két nappal a megismételt bajai választás után készült a bajai videó, ami később az MSZP székházába került. A szocialista politikus szerint egyébként nem a Fidesz akarja rájuk kenni a videót. Az Index DK-s szálakról is ír a videó kapcsán.

Sajtótájékoztatót tartott a bajai videó ügyében a rendőrség. Az Index szerint csupán annyit közöltek, hogy a videó megrendezett, október 15-én, két nappal a megismételt bajai választás után készült. A felvételt kimásolták egy CD-re, amit egy közvetítő – aki jelen volt a videó elkészítésekor – segítségével eljuttattak az MSZP székházába. Ez a személy a felvételt odaadta az ismerősének, aki egy másik személlyel együtt odaadta azt egy valakinek az MSZP-székházban. Egyéb információkat nem közöltek.

Az Index korábban arról írt, hogy a Demokratikus Koalíció tagja az a K.G. monogramú roma férfi, aki a Blikk szerint a rendőrségen azt állította, hogy az MSZP kérte fel a bajai videó elkészítésére. Varju László, a portálnak DK pártigazgatója elismerte, hogy Kőrös Gusztáv Tibor a párt tagja, de mint mondta, már megkérte a solti roma önkormányzati képviselőt – aki a solti roma kisebbségi önkormányzatnak is tagja –, hogy lépjen ki a DK-ból.

A portálnak nyilatkozó vezető szocialista politikus szerint egyébként nem a Fidesz akarja rájuk kenni a videót. „Ha bárki belekeveredett az ellenzéki oldalon, az teljesen rosszul mérte fel a cselekedetei következményeit. Ilyen eszközökkel nem lehet és szabad élni. Konkrétan egy barom volt, akárki is gondolta, hogy ez egy jó ötlet, ezzel ráadásul elveszi a morális előnyünket is az ügyben. Ez egy magas labda a Fidesznek, és Orbán ki is fogja használni. Bár ettől még csaltak, mert fizettek a szavazatokért” – fogalmazott az MSZP-s politikus.

Az Index szerint elképzelhető, hogy nem is politikai motiváció állt a felvétel elkészítése mögött, hanem a pénzszerzés. A DK ugyanis korábban százezer forintot ajánlott fel annak, aki bizonyítékokkal szolgál a választási csalásról (ezt a pénzt Varju László állítása szerint nem kapták meg Kőrösék). Szintén ezt a verziót erősítheti, hogy a felvétel készítői csak háromszázezer forintért adtak volna információkat a HírTV-nek a videó készítésének körülményeiről.

Frissítés

Török Zsolt a 444-nek nyilatkozott a videó-ügyről: mint mondta, valóban megkapták a felvételt, de azt nem rendelték meg senkitől; miután megnézték a videót, feljelentést tettek miatta. Az MSZP szóvivője azt nem árulta el, ki vette át a felvételt.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt nem értem. Miért kellett Harangozó Tamás MSZP-s képviselő videóját ellenőrizni? Netán önjáró lett?

"Harangozó Tamás MSZP-s képviselő videóját ellenőrizték, azonosították a felvételen szereplőket – mondta Szabó Vendel, aki közölte, hogy a felvételt a 2013. október 13-i megismételt bajai választási fordulót követően két nappal, 15-én délután készült. A felvételen szereplő tanúk vallomásai alapján a felvétel nem valós, hanem megrendezett helyzetet mutat be – közölte, majd bemutatott egy telefont, amivel állítólag készült a felvétel." http://www.atv.hu/belfold/20131021-videogate-percrol-percre

Miért kellett Harangozó Tamás MSZP-s képviselő videóját ellenőrizni.

Hol olvastad, mely linken;
A Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság sajtótájékoztatóját azzal zárták, "... hogy nem folyik tovább az eljárás, nem lesz senki meggyanúsítva, megszüntetik a nyomozást".

Meghallgattam a sajtótájékoztatót, a kérdéseket, de ilyent nem halottam.

Arról viszont igen, a nyomozás tovább tart ezért az elmondottakon kívül mást nem közölnek.

Szóval, hol a link?

"Megrendezett a bajai videó"

Akkor a világ megint bennünket irigyel. Az Oscar-díj átadása vajon mikor és hol lesz?

Itt a rendőrségi sajtótéjékoztató videója:

http://mno.hu/belfold/bajai-hamisitasi-botrany-az-mszp-szekhazban-landolt-a-felvetel-1191226

Nyugoggyá meg. Ez van. Csak az egészséged látja kárát ha itt hülyeséget kiabálsz.

" Baján a Fidesz csalt, ezt sok más videó igazolja" - felelte az atv.hu megkeresésére Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az [origo] értesülései szerint kilép a DK-ból a bajai videó állítólagos készítője, azt felelte: "nem talál szavakat". "

Éjszakai buszon szemből jön a pofon Zsóti..

"Körülbelül ennyire lehet hiteles az a video is, amelyre az mszp hivatkozott az eredeti /9/22/ választás kapcsán."

A mostani felvétel szereplője annál is fellelhető.

Válaszok:
hátakkor | 2013. október 21. 17:50

Fletó 101.trükkje.. nem bír magával. Együtt lesznek 23.-án. NAGYSZÍNPAD!

Szerintem a rendőrség már tudja, hogy ki adta át a HVG-nek, csak még nyomoznak, ellenőrzik az adatokat és még nem közlik.

De láthatod, hogy van..elvbarátaid.

Fletó már elég régóta dinka, csak most fokozódik..

OV leszarja ezeket, le sem ment Bajára. A hétvégi vörös kongresszuson azon ment a verseny ki tudja adott idő alatt többször kimondani Orbán nevét. Ennyit tudnak. Ezenkívűl munkát, kenyeret.

mit kell magyarázni még?

Te mit nézel? A csehkettőt?

Mindenesetre az látszik, h Fletó alig szedte össze ( feleslegesen) a 10 szoci dezertőrt, még Vadai férjét is bepalizta, de azért még maradt kripto-fletóista a szoci székházban..

az a döntés a bíróság szégyene, belenyúlt a választásba. előkészítendő, h 2014-ben perekben akarják majd a reményt ( hope) visszahozni az internacionalisták

nem fogja levonni a tanulságokat májkrém. egybites.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés