„Bársonyos, puha és barátságos”

Kövér: Olyan vagyok, mint egy plüssmackó

2013. október 3. 08:19

A Házelnök a Heti Válasznak adott interjúban beszélt arról, hogy kormányozni csak rendeleti úton lehet, és tovább érvelt az általa korábban már felvetett ötlet mellett. Kövér kitért arra is, hogy a Fidesznek nem érdeke az a fajta kampány, amit a baloldal elkezdett a videófelvételekkel, mivel nincs kormányváltó hangulat.

A mostani kormány idején kezd „tiszta víz kerülni a cigánygyilkosságok mocskos poharába” – jelentette ki a Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjúban Kövér László, amelyben szólt arról is, hogy a kormányzás csak rendeleti lehet. A korábbi, rendeleti kormányzást felvető kijelentésével kapcsolatban feltette a kérdést: „milyen tudna lenni a kormányzás, ha nem rendeleti?” Hozzátette: a kormány rendeletek kiadásával kormányoz, törvényt a parlament hoz. Kifejtette: minden olyan szabály elfogadását, amelynek megváltoztatását két-háromévente az élet úgyis kikényszeríti, a végrehajtó hatalomra kellene ruházni, a képviselők pedig több energiát fordíthatnának a kormány ellenőrzésére. 

A parlamentben általa kiszabott büntetésekről azt mondta: nem becsülné alá annak jelentőségét, hogy a Jobbik képviselői a földtörvény szavazásánál fizikai erőszakkal néhány percre felfüggesztették az alkotmányos rendet. Az LMP-sekre és PM-esekre kirótt, molinók kifüggesztése miatti büntetésekről azt mondta: a képviselők átlépnek egy határt, amikor a korábban sosem alkalmazott eszközhöz nyúlnak. „A parlamenti vita verbális műfaj, az ülésterem nem plakátháborúk és performanszok színtere” – fűzte hozzá.

Kard által vész, ki kardot ragad” – válaszolta arra, hogy a Fidesz is gyűjti-e a muníciót válaszként azokra a videofelvételekre, amelyek a bajai utaztatott szavazókról szólnak. Hozzátette: a Fidesznek nem érdeke az efféle kampány. Mivel nincs kormányváltó hangulat, így az MSZP számára a bizonytalanok mozgósítására az egyetlen eszköz a hisztériakeltés – mondta. „A taxisblokád óta minden innovációt a balliberális oldal hozott a politikai életbe. A játékszabályokat nem mi alakítjuk” – tette hozzá. Kövér László saját, a kampányban betöltött szerepéről azt mondta: „évek óta olyan vagyok, mint egy plüssmackó. Bársonyos, puha és barátságos”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/58581

Ajánljuk még a témában