Szar dolog a bunyó, ha ütnek, ugye?

2013. október 2. 16:35

Haász János
Index

A magyar kormány szerdán fénysebességgel döbbent rá arra, hogy az Európai Unió egy tagállamában megengedhetetlen módon sérülnek a jogállami keretek.

„A magyar kormány szerdán fénysebességgel döbbent rá arra, hogy az Európai Unió egy tagállamában megengedhetetlen módon sérülnek a jogállami keretek. Hogy egy komoly piaci szereplővel szemben »gazdaságon kívüli eszközökkel kívánnak nyomást gyakorolni«. Hogy egy piaci szereplővel szemben »folyamatos politikai támadás zajlik«. Hogy egy stratégiai jelentőségű céget próbálnak »gazdaságon kívüli eszközökkel megfélemlíteni«.


Emlékszik még valaki, mi történt Magyarországon az elmúlt három évben? Hogy volt egy 3000 milliárdos vagyont kezelő magán-nyugdíjpénztári szektor, amire nemcsak nyomást gyakoroltak, hanem effektíve felszámolták. Gazdaságon kívüli eszközökkel. Hogy van egy, jellemzően külföldi befektetők által birtokolt bankszektor, amely ellen »folyamatos politikai támadás zajlik«. És van egy most szinte kizárólag külföldi befektetők kezében lévő – vitatott, de egykor az államnak komoly privatizációs bevételt hozó – energetikai és közműszektor, ami ellen szintén »folyamatos politikai támadás zajlik«.

A magyar kormány többször nyilvánvalóvá tette: nem szívesen látja a külföldi befektetőket az energiaágazatban. Sem a közműszektorban. Sem a pénzügyi vállalatok között. És igazából a kiskereskedelemben sem. És pláne nem a dohánypiacon. És az utalványok piacán sem. És még sorolhatnánk hosszasan, hol nem.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/58568

Ajánljuk még a témában