Sérelmezi a Fidesz az MSZP-Jobbik „összefogást”

2013. szeptember 25. 13:24

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az E.ON megvásárlása ügyében az MSZP, amihez csatlakozott az LMP és a Jobbik is. A Fidesz emiatt felszólította az MSZP-t, hogy vonják vissza aláírásukat az indítványról, mivel azt a Jobbik is aláírta.

Az Index hétfői beszámolója szerint az MSZP kezdeményezésére az LMP és a Jobbik képviselői is aláírták azt az indítványt, amely vizsgálóbizottságot hozna létre az E.ON-vásárlás ügyében.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője közleményében azt írta, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke tavaly decemberben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő egyik felszólalása után azt mondta, még akkor sem működnek együtt a Jobbikkal, ha olyan ügy lesz, ami fontos Magyarország számára. Steiner Pál szocialista képviselő pedig Rogán Antal közlése szerint arról beszélt, hogy az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a velük  közös országgyűlési kezdeményezésekben sem, egészen addig, amíg politikai irányváltás nem lesz a Jobbikban.

A Fidesz ezért felszólította az MSZP-t, hogy vonják vissza aláírásukat az indítványról, amelyen az antiszemita kijelentéseket tevő Gyöngyösi Márton aláírása is szerepel.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/58212

Ajánljuk még a témában