Nincs alku! – Schmuck Andor a Jobbik miatt kér bocsánatot

2013. szeptember 25. 16:34

A Szocdemek elnöke szerint akkor sem szabad együttműködni a Jobbikkal, ha 800 milliárdról van szó.

Az MSZP kezdeményezte, hogy az Országgyűlés állítson fel vizsgálóbizottságot az E.On gázüzletágának állami felvásárlása ügyében, ezt a Jobbik képviselői is aláírták. Schmuck Andor, a Szocdemek elnöke videóüzenetben kér bocsánatot emiatt a szocialisták nevében (a tranzakció értéke nem 800 milliárd forint, hanem 800 millió euró lehet – a szerk.):

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mélyen tisztelt zsidó honfitársaim!

Engedjék meg nekem, hogy bocsánatot kérjek. Bocsánatot kérjek mindazért, ami a parlamentben az elmúlt két napban történt. Azt hiszem, hogy világossá kell tenni, elvek mentén politizálva nem lehet alkut kötni a jobbikkal. Nincs az a 800 milliárd forint amit megpróbál az EON üzletág kapcsán magáévá tenni a kormány, nincs az a 800 milliárd amit megpróbálnak eltüntetni a költségvetésből, amiért van mód és lehetőség a jobbikkal együttműködni.

Mi szociáldemokraták abban hiszünk, amiben Önök is, és még nagyon sokan ebben az országban. Abban hiszünk, ami a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért mozgalom és Német Sándor az utcára hívta az embereket közel 1 évvel ezelőtt.

Nincs alku, nincs helye a kirekesztésnek, nincs helye a megkülönböztetésnek, nincs helye az embertelenségnek!

Éppen ezért szocialista barátaim arra kérlek benneteket, gondoljátok át és lássátok be, hogy ez egy hibás döntés volt. Arra kérem Mesterházy Attilát, mint MSZP frakcióvezetőt, akinek politikai éleslátását, elkötelezettségét senki sem vitathatja, vonja vissza ezekről az aláírás lapokról a szocialisták neveit. S mondjuk ki közösen, valóban nincs alku, elvi politizálás mellett nem lehet együttműködni az ordas eszmék hirdetőivel. Arra kérlek benneteket szocialista barátaim, szociáldemokratákkal egyetemben , arra vállaljunk garanciát és kötelezettséget, hogy soha semmilyen körülmények között, nem tudunk és nem is akarunk együttműködni senkivel sem, aki nem érti meg, hogy az emberi szentség a legfontosabb. Mondjunk nemet a kirekesztés minden formájának!

Tisztelt Szocialista Barátaim!

Arra kérlek benneteket, tegyétek meg azt, amit megkövetel az emberség, megkövetel a tisztesség. Kérjetek ti is bocsánatot, mert hibázni nem bűn, de a hibát megtartani már igen komoly felelősség!”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/58225

Ajánljuk még a témában