A tájékoztatás hiányára panaszkodtak a szilvásváradiak

2013. szeptember 23. 9:57
A fideszes Horváth László úgy gondolja, „a tájékoztatás hiánya mérgezte meg a lelkeket”, de van helyük a fogyatékkal élőknek Szilvásváradon.

Bár korábban honlapján kérte Horváth László országgyűlési képviselő, hogy ne költöztessenek fogyatékkal élőket Szilvásváradra, mostanra mégis az ügy mellé állt. A térség fideszes politikusa kijelentette: „a tájékoztatás hiánya mérgezte meg a lelkeket”, és „beszélni kell mindenkivel, mert csak így lehet”. Horváth hozzátette: „Akik nem itt élnek, akik csak a távolból üzengetnek, azok ne ítélkezzenek, mert ők nem a megoldás részei. Ők tűzfészket akarnak csinálni ebből a vidékből.”

Egy szilvásváradi lakos a település közmeghallgatásán kijelentette: „ez a környezet számukra nem optimális környezet”. Más keményebben fogalmazott: „Ha még nem jött át, kicsit erélyesebben is tudom mondani, hogy nem kívánjuk ezeket az embereket ide Szilvásváradra”. Egy Vas megyéből érkezett turista viszont a Horváth László által feltöltött videóban úgy véli, „nem szabad őket kirekesztenünk, ugyanolyan egyenrangú embereknek kell őket tekintenünk”.

A Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetének egyik lakója elmondta Horváth Lászlónak: nem tudja, mi az oka, hogy Szilvásvárad lakossága nem tudta őket elfogadni.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha én akarnék Szilvásváradra költözni, akkor is tájékoztatnom kellene az MSZP-t, a FIDESZ-t és az összes helybélit?

Csak miheztartás végett, per pillanat a lábamat sem tervezem betenni oda, és emiatt a bilivihar miatt.

Meglehetősen érzéketlen, és éppen a rászorulókkal, a fogyatékkal élőkkel szembeni ellenérzést gerjesztő viselkedésre és gondolkodásra vall ez a pamflet.

Senkinek, sehol nincsen semmiféle fenntartása Magyarországon a fogyatékosokkal szemben. Szilvásváradon sem.

De ha valaki annyira neveletlen és érzéketlen, hogy a fogyatékost kirakatba akarja állítani, megalázva vele az értintettet és a hozzáratozóit, jobb, ha mélyen hallgat ebben az ügyben.

Egyszerűen véget kellene vetni annak a túllihegő trendnek, amely abban éli ki perverz magamutogatását, hogy segítségre és megértésre szoruló fogyatékosokat is felhasznál a már-már beteges szándékához. Ezzel függ össze a fajtalankodók parádéja csakúgy, mint a tanórákat szétverő és ellehetetlenítő szakszerűtlen "integráció" eröltetése.

És most ez a jelenség. Az ország kirakatai azok a települések, amelyek az idegenforgalom pillérei. Tömeges idegenforgalom teszi mozgalmassá, gyakran zajossá és fergeteges környezetté ezeket a településeket, amelyek ennélfogva a nyugodt biztonságot igénylők számára teljesen alkalmatlanok, fogyatékosok számára tömeges lakóhelyként nem szolgálhatnak. Legfeljebb családban gondozottnak, akinek a család biztosítani tudja ilyen környezetben is a nélkülözhetetlen, nyugodt, védett feltételeket.

Szilvásvárad polgárainak és helyhatóságának az indokait, érveit pontosan nem ismerem, nem voltam jelen. De javaslom nekik, hogy a fentieket vegyék figyelembe, gondolják át a végleges döntés meghozatala előtt.

A fogyatékosok számára ideális lenne a Rózsadomb csöndes mellékutcáiban a balliberális politikai elit palotái mellett otthonokat kialakítani. Ott csend, nyugalom, védett környezet van, és boldog lakótársak vennék körbe a fogyatékosokat.

Aki ettől a lehetőségtől megfosztja a rászorulókat, az rászolgál a társadalom megvetésére.

Nem jó, mert olykor megjelenik ballonkabátban ott böszme, a felcsúti rém, és csak ijesztgetné a fogyikat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés