Névvalódiság

A bíróság elutasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését

2013. szeptember 17. 22:34

Nem vette nyilvántartásba a Fővárosi Törvényszék az MKKP-t. Az okok: gondok vannak a névvalódisággal, túl általános az alapvető tevékenység megfogalmazása, nem csatoltak vagyonmérleget és eddigi tevékenységük „a pártként való működés komolytalan voltára utal”.

A párthoz közel álló Központi Újság oldalain közzétett végzés szerint a Fővárosi Törvényszék elutasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételét. A bíróság indoklása szerint a párt elnevezése megtévesztő, nem felel meg a névvalódiság követelményének. A bíróság már egy korábbi határozatában is felszólította az MKKP-t neve megváltoztatására, azonban az alapítók ennek nem tettek eleget. Indoklásuk szerint névválasztásuk nem megtévesztő, különösen, olyan, már bejegyzett politikai szervezetekkel összevetve, mint a Kalózpárt vagy a Hunok Nagy Szövetsége Párt.

A bíróság azt is megállapította, hogy a párt alapszabályában az alapvető tevékenység megfogalmazása túl általános, valóságos tartalma nem állapítható meg egyértelműen. Az MKKP elmulasztotta az előírt vagyonmérleg csatolását is, és a bíróság szerint az alapítók korábbi megnyilvánulásai „a pártként való működés komolytalan voltára utalnak”.

A végzés ellen a Fővárosi Ítélőtáblánál lehet fellebbezni 15 napon belül.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/57889

Ajánljuk még a témában