Nőtt Heim Péter tulajdonrésze a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-ben

2013. augusztus 28. 19:44
Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke 51-ről 66 százalékra emeli tulajdonrészét a társaságban, miközben megválik a Strategopolis Kft.-ben meglévő 50 százalékos részesedésétől – közölte a Századvég szerdán az MTI-vel.

Ezzel párhuzamosan Heim Péter egy új vállalkozást is alapít 80 százalékos részesedéssel, amely EU programfejlesztési és – vállalatok számára – projekttámogatási szolgáltatást nyújt. A National Development Consulting (NDC) Projektfejlesztő Zrt. a fejlesztési ötleteknek az Európai Bizottság új szabályozási környezetével összhangban történő fejlesztésére és támogatására jön létre.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. az elmúlt másfél évben számos, a gyakorlatba is sikeresen átültetett javaslatot dolgozott ki a 2007–2013 közti európai uniós források lehívásának gyorsítására és az intézményrendszer fejlesztésére – emlékeztetnek. A 2014–2020 közti finanszírozás újszerűsége jelentős kihívást és egyben egyedülálló lehetőséget jelent az országnak, mert a 7 évvel ezelőtt kialakított támogatási rendszer hiányosságait most lehet korrigálni – idézi a közlemény Heim Pétert.

Az új vállalat e források hatékony és időben történő, szakszerű lehívását és felhasználását kívánja támogatni. A céget Fürjes Balázs Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. eddigi vezérigazgatója vezeti majd. Fürjes Balázs Zoltán továbbra is IT tag marad a Századvégnél, de a vezérigazgatói poszton Siba Ignác követi. Siba Ignác 10 éven keresztül a Citibank egyik regionális vezetőjeként, majd GOP IH főigazgatóként szerezte szakmai és vezetői tapasztalatait.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságában Heim Péter, Fürjes Balázs Zoltán és Siba Ignác mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerepel. A megújult vezetés feladata a versenypiaci ügyfelek és a tanácsadási üzletág növelése. Heim Péter a Napi Gazdaság után további akvizíciókat sem zár ki, sem a Századvég Gazdaságkutató Zrt., sem pedig a maga részéről. A személyes fókusza továbbra is külföldön van, de nyitott magyarországi befektetésekre is, elsősorban az energetika és a pénzügy területén – fejeződik be a közlemény.

 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában