Mindnyájunk világbajnoksága

2013. július 20. 10:53

Ballai Attila
MNO
Ezt a világbajnokságot nem Orbán Viktor, nem Gyárfás Tamás, még csak nem is a magyar úszósport kapta. Közös ajándék, közös lehetőség; meg kellene próbálni közösen élni vele.

„Az elmúlt negyedszázadban Ausztrália háromszor, Olasz- és Spanyolország kétszer-kétszer, Kanada, Japán és Kína egyszer-egyszer lehetett a vizes-vb gazdája, mostantól következnek az oroszok, a mexikóiak, a koreaiak, majd mi. A magyarhoz mérhető nemzetgazdaságot, népességet ne is keressünk közöttük. A miniszterelnök tegnap azt is megjegyezte, a csőd szélén tántorgó, a saját lábán megállni képtelen államnak senki sem adná oda a rendezés jogát; valóban, nincs az az eszement ember, aki oda tervezné a legmeghittebb családi ünnepségét, ahol bármikor a fejére dőlhet a tető.

Ezért a minket ért tisztességgel vetekszik a felelősségünk is. A 2021-es vizes-vb-re nem szabad, nem méltó olyan vándorcirkuszba illő kötéltáncos mutatványokkal és bűvésztrükkökkel készülni, mint a 2006-os Eb-re. Amelyre nemhogy nem épült fel az akkor kormánygaranciával megtámogatott lágymányosi vizes komplexum, hanem még a jó öreg, 1926-ban átadott margitszigeti Hajós új medencéje köré is a megnyitó előestéjén telepítették a virágágyásokat. Az sem lenne baj, ha holnaptól senki sem számolgatná, hogy a Dagály fürdőre álmodott létesítmény költségéből hány defibrillátort lehetne vásárolni.

Ezt a világbajnokságot nem Orbán Viktor, nem Gyárfás Tamás, még csak nem is a magyar úszósport kapta. Közös ajándék, közös lehetőség; meg kellene próbálni közösen élni vele.”

Talán még közösen is örülhetnénk neki.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fenti intelmeket jó lenne követni,és nemcsak az úszó-vb esetében.
Mindannyian jobban járnánk.

Tökfej! camaro!
Tud olvasni?

Lausanne-ban bejelentették, hogy az ATHOC véglegesen lezárta a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékok pénzügyi elszámolását.
Ezek szerint a versenyek 7.6 millió eurós nyereséggel zárultak. Nem beszélve Athén eddig is kiváló, a turistákat vonzó imázsának jelentôs, kimutatható emelkedésérôl.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2013. július 20. 11:25

Görögországot az IMF vitte jégre eszement gazdaságpolitikai zsarolásával. A megszorítások beszűkítették a görög gazdaságot, esélyt sem adva arra, hogy emelkedő pályára álhasson.

Ezt tették volnavelünk is, ha a bajnai kurzus marad hatalmon és újabb eladósítással csődbe vezették volna Magyarországot.

Készüljünk fel arra, hogy a levitélzlett IMF helyén rövidesen jön az újabb "megmentő" bank, amivel ugyanott fogják folytatni, ahol most befejezik.

És a Bajnai-Mresterházi-Gyurcsányi trojka feladatul kapta, hogy készítsék elő annak belépését a magyar gazdaságba.

Minden pávatánc ennek a leplezését szolgálja.

A nyereség a NOB-ra
vonatkozik!
Ez is egy vélemény. Csak semmi alapja nincsen.

Görögország nagyon jól járt az olimpia megrendezésével. A válságba később, közel 5 év múlva vitték bele.

Ez viszont tény.

Beindult az eszement ötletelése?
Mire fel ez a nagy aktivitás?

Rettegnek a jobboldal kiemelkedő gazdasági sikerei láttán? Külföldön legalább tanulnak belőle, csak a hazai károgókból ömleng a mély vér-irígység.
:)))))))

Ez érthető az után amit nyújtottak, és amire klészülnének.

Pontosan!

Az IMF kölcsönök kamata 2-3%-kal alacsonyabb, mint a befektetői hiteleké.

Nekem még 4%-ot is megér, ha nem veszítem el a gazdasági függetlenségemet és éppen ezáltal megörízhetem a visszafizetés és az adóságcsapdából való kilábalás esélyét.

Ha csökkenni fognak az adóságterhek, az sokkal többet ér, mint a hibás, sőt, kifejezetten kárt okozó gazdaságpolitika.

A közröhejt az okozza, hogy Matolcsy után most már az EU is ezt követi, csak elfeledkeznek a szellemi termék jogdíják legombolni.
Plagizálnak. Milliárdos tételben.

Nem esett le a tantusz?

Vízi sportok VB-jéről van szó, nem olimpiáról.

Jobb, ha camaro marad a tiszaburai grundon. Abból a perspektívából még talén eligazodik.

Bru-Hahahahahaha

Na végre!
Igaza van.
Íme:

"Kemény Dénes, a vízilabdázók „vezére”, az elmúlt másfél évtized szövetségi kapitánya érdeklődésünkre így teljes joggal jegyezte meg: „Nagy bravúrnak tartom, hogy két vetélytársat is sikerült eltántorítanunk, ezzel ketten maradtunk két versenyre. Gondolom, innentől az egyik rendezési jogát meg tudjuk szerezni.”

Hosszú Katinka úszó világbajnok: „Igen, és ez ráadásul nem is az a kellemes borzongás, most görcsbe rándult a gyomrom. Egyrészt azért drukkolok, hogy a beszédemet normálisan el tudjam mondani, másrészt azért, hogy nyerjünk.”

Orbán Viktor miniszterelnök követte, aki ezúttal sem érte be a hasonló alkalmakkor szokásos klisékkel. Hanem kijelentette, Magyarország a közelmúltban öt kontinensvetélkedőnek adott otthont, most tehát eljött az ideje, hogy az öt kontinens vetélkedőjét is megrendezhesse, majd e szavakkal fordult a FINA-vezérkarhoz: „E pillanatban magyarok milliói várják lélegzet-visszafojtva az önök döntését.”


Orbán Viktor hangsúlyozta: gazdaságilag is érdemes ilyen vb-nek otthont adni, mert „sokkal többet fog hozni, mint amennyit visz”, de ezeken túlmenően is felbecsülhetetlen értéke van a rendezésnek. Egyúttal kiemelte, a nemzet közös célokért képes együttműködésre, mert „sportot csak nemzeti alapon lehet művelni”.

És akkor jönnek itt ezek a folyamatosan károgók.

Istenem, mennyire szánnivaló törpék.

Nehogy azt képzelje, hogy magát meg fogja látogatni.

Szerencsére a családom férfi tagjait is hidegen hagyja ez a nemzeti őrület (van még néhány másik, ami nem)így én is nézhetem nyugodtan az úszást, korcsolyát vagy társastáncot. Foci vb-k idején is együtt a család.

Ha szó nélkül hagyja a hazugságot, akkor azzal telik meg a közbeszéd.

Rá vagyunk kényszerítve a népművelésre.
:)))

Bár gyakran az ember úgy érzi, hogy a zsigeri gyűlöletbeszéd nem oltható ki az igaz szóval. Ilyenkor "kutyaharapást szőrivel". Szembesíteni kell a mocskolódót önmagával. Ez nekem sem kedvemre való, de ezekkel másként nem lehet bánni.

Az átmosott agyukból kilúgozódott az értelem. Akkor jön a pavlovi módszer...

Kondicionálnunk kell náluk a szembesülést.

Tekintve, hogy a kérdései komolynak tűnnek, hadd válszoljak rá.
Kérem, olvassa el.

Az a nemzet, amely testben nem akar erős és ellenálló lenni, az lélekben sem lesz az. Az kiszolgáltatottá válik. Az ókori görögök is tudták, hogy a testben és klélekben fejlett ember ai ideális, amit ők "derekas embernek" kalokagatiá-nak neveztek.

Ez így van ma is. Aki testi képességeiben gyenge, az lelki képességeiben is korlátozott.

A sport minden fiatal fejlődésének fontos, mással nem pótolható eszköze. A sporton keresztül olyan tulajdonságok erősödnek meg, mint a céltudatos cselekvés, az ellenállóképesség, a nehézségek elviselésének és leküzdésének képessége, a helytállás az élet kihívásai közepette. Ami, tudjuk, mindenki előtt ott van.

Ha itthon rendezünk világversenyt, azzal nem csak a sportolóinknak, de a hazai gazdaságnak is nagy feladatot adunk, aminek az eredményes teljesítése még nagyobb feladatokra tesz képessé. Rengeteg embernek ad munkát. Olyan beruházásokat lehet elvégezni, amiknek a bekerülési költsége már akkor megtárül, de további évtizedekig áll a rendelkezésünkre. Ha nem a szándékos pusztításnak esnek áldozatul, mint oly sok minden az alatt a bizonyos 8 év alatt.

Abban igaza van Önnek, hogy sokan dőlnek be a testkultúrát meglovagoló üzleti vállalkozások trükkjeinek. De a sport nem az. A sport nem eszement testépítés, nem fitnessz, nem színpadi tetszelgés. Az élet minden területén megjelenik annak a dolognak a fonákja is. Amire - többek között Ön utalt, - az mind ehhez a joggal kifogásolt fonákhoz tartizik.

Végül a versenysportól: minden nemzet szívesen büszkélkedik a teljesítményaivel. A kemény munkával kivívott győzelem pedig elsimerést érdemel akkor is, ha az salakpályán vagy úszómedencében jelentkezik. Segít helyreállítani oly durván megtépázott nemzeti önérzetünket, példát állít a fiatalság elé, a maga helyén és mértékében. Igaza van abban, hogy a gladiátoristenítés a valós értékek torz megjelenése, mint minden túlzás. De azért Ön is szívesebben látná a gyermekét vagy unokáját egy kézilabda csapatban, mint drogot próbálgató, az éjszakában lődörgő vagány társaságban.

Tudnia kell, hogy ezek a fiatalok meg fogják keresni a magukhoz való korcsoportokat, mert társas lények. Nem mindegy, hogy kikben fognak társakra, barátokra lelni, és hol. Aluljárókban, vagy sportpályákon.

Elnézést, ha a feleletem hosszúra sikeredett, de számos kérdést tett fel Ön is.

Kérem, gondolja újra.
Üdvözlettel!

Gyárfás minden kormányt túlél?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés