Befogadná Snowdent a Jobbik

2013. július 7. 13:19

A Jobbik azt javasolja, Magyarország adjon menedékjogot Edward Snowdennek, bevonva őt az általa napvilágra hozott megfigyelési ügy részleteinek tisztázásába. A berlini zöldek egyik politikusa ugyanezt szeretné elérni Németországban.

Németh Zsolt jobbikos képviselő közleményében azt írja, hogy a hírek szerint az Egyesült Államok nem csupán saját, de az általa támadási célpontnak nevezett EU, valamint ENSZ tisztviselőit és egyszerű állampolgárait is megfigyelte. A politikus hozzátette: az Egyesült Államok ezen kémtevékenysége alól nyilván nem képeztek kivételt a magyarok sem. A Jobbik szerint ezért a kémtevékenység leleplezéséről ismertté vált Edward Snowdent kellene a magyar diplomáciának nyilatkoztatnia a megfigyelési botrányról.

Amennyiben a Fidesz vezette diplomácia elzárkózik ettől, úgy felmerül a kérdés: a kormánypárt vajon mivel és mennyiben járult hozzá, hogy magyar emberek személyes adatai, magánlevelezései az Egyesült Államok hatóságainak birtokába kerüljenek – zárja egy kérdéssel a közleményt a jobbikos politikus.

Nem csak a Jobbiknál és nem csak itthon merült fel, hogy menedékjogot adjanak Snowdennek: Hans-Christian Ströbele berlini zöldpárti politikus Facebook-oldala egy hete másról sem szól, mint arról, hogy a volt amerikai titkosszolgálati munkatárs kapjon politikai menedékjogot Németországban, illetve hogy vonják be egy tanúvédelmi programba. Berlinben az ügyért demonstrációt is szerveztek a Brandenburgi kapu elé.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/54737