Befogadná Snowdent a Jobbik

2013. július 7. 13:19
A Jobbik azt javasolja, Magyarország adjon menedékjogot Edward Snowdennek, bevonva őt az általa napvilágra hozott megfigyelési ügy részleteinek tisztázásába. A berlini zöldek egyik politikusa ugyanezt szeretné elérni Németországban.

Németh Zsolt jobbikos képviselő közleményében azt írja, hogy a hírek szerint az Egyesült Államok nem csupán saját, de az általa támadási célpontnak nevezett EU, valamint ENSZ tisztviselőit és egyszerű állampolgárait is megfigyelte. A politikus hozzátette: az Egyesült Államok ezen kémtevékenysége alól nyilván nem képeztek kivételt a magyarok sem. A Jobbik szerint ezért a kémtevékenység leleplezéséről ismertté vált Edward Snowdent kellene a magyar diplomáciának nyilatkoztatnia a megfigyelési botrányról.

Amennyiben a Fidesz vezette diplomácia elzárkózik ettől, úgy felmerül a kérdés: a kormánypárt vajon mivel és mennyiben járult hozzá, hogy magyar emberek személyes adatai, magánlevelezései az Egyesült Államok hatóságainak birtokába kerüljenek – zárja egy kérdéssel a közleményt a jobbikos politikus.

Nem csak a Jobbiknál és nem csak itthon merült fel, hogy menedékjogot adjanak Snowdennek: Hans-Christian Ströbele berlini zöldpárti politikus Facebook-oldala egy hete másról sem szól, mint arról, hogy a volt amerikai titkosszolgálati munkatárs kapjon politikai menedékjogot Németországban, illetve hogy vonják be egy tanúvédelmi programba. Berlinben az ügyért demonstrációt is szerveztek a Brandenburgi kapu elé.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, igen, én is drukkolok Snowdennek, de van annyi realizmus iránti érzékem, hogy ezt a befogadást nem Magyarországnak kell megejteni.
Azt gondolom, hogy a Jobbik, ha netán most éppen kormányon lenne, nem állna elő ekkora butasággal.
Kedves jobbikosok! A politika művelése egészen más ám ellenzékben, mint kormányon.
Több éleslátást és kevesebb emóciót, ha a politikai komolyságotokat meg szeretnétek őrizni, amit már éppen eléggé leamortizáltatok az utóbbi időben.
Miért kell hülyébbnél hülyébb ötletekkel hergelni a közvéleményt?!

ninc sitthon kiadatás amerika felé...amúgy meg pont ezt mondtam egy hete...hogy ez a legnagyobb alávágás az eu-nak, ha mi befogadnánk...

tudod a teljes igazat, vagy csak felültetnek azzal, hogy valaki leközölt valamit, vagy leközöltettek vele, és egy szindarabot nézel megint?

Én is befogadnám,de ez igen nagy veszedelemmel járna.Így is elég bajban vagyunk, gátlástalan ellenségnek kiszolgáltatva.Lehetséges, maga az EU sem független, a titkos Bildenberg csoport irányít a háttérben,ehhez jönne még az USA, mely ott robbant ki háborút, ahol csak akar.Egyetlen országgal szemben sem tudnánk felvenni a harcot, hát még az egész cilággal

Válaszok:
Felebarát | 2013. július 7. 14:24

a Bildenberg csoport az amit kirakatnak hivnak :ÉD ők jelennek meg neked a médiában...

és mögötte ott van még 3-5 csoport...szuper nem :D

ahogy nálunk is müködik a kt vagy 3 páholy

látszólag hatalom,egyre több hibát követ el egymásra...sajnos megroppant a vezető szerepe...

átrendeződik a világ, jön a kelet...első szelei már ide értek...

manapság, már simán csinálnak visszamenőleg is digitális lábnyomot...történelemt bkinek..szóval...semmi sem az aminek látszik..vagy az :D

mert, mi baja eshetett volna kinának?

amerika gecizik egy kicsit, akkor megroppantja a gazdaságát, mert hirtelen visszakér minden hitelt?

az biztos, azonnal megindithatnák a kilépési folyamatot az euból, nem is kéne ha jól tudom az 50-es cikkely, vagy az 51-es

ájvékol sziriáért, egyiptomért, minek is?

kiebrudalják közelkeletről, meg kell nyitni lassan az olajtartalékokat...

török szövetséges is elesni látszik...

iránhoz hozzá nem fér...

szorul vissza

az orosz kém néni majd kihallgatja :D

Válaszok:
Felebarát | 2013. július 7. 14:36

persze, csak mst nem mer már erőt bevetni, mert már rég megszállta volna az egész közel keletet...nem :D?

biztos vagy te még ebben, mikor hirtelen visszahőkölt, mikor a ruszkik betelepitették a rakétavédelmet sziriába

mert néha kell vér a pucában, hogy meg merjék tenni, de valljuk be, ezek már nem újságírók, ahogy itthon se találsz egyet

"Félművelt senki volt. Egy konjuktúra lovag."
Te biztosan személyesen ismerted, mivel Te nem vagy félművelt konjuNktúra lovag.

"nagyreszt befele van eladosodva, a sajat polgarai fele"

Akkor a FED az USA polgár?
Nem pénz nyomda?

"Szerintem Egységnek van olyan szempontból igaza, hogy eddig is nyilván való volt hogy lehallgatják az embereket, csak most már van rá bizonyíték is."

Amint látom, te sem, és Fahrenheit 451 sem vagytok telsesen tisztában a helyzettel.

Azontúl, hogy emberi jogokat sértettek ezzel, (a magánélethez való jogot) saját szövetségeseiket halgatták le, mintha ellenségek lettek volna. A másik dolog az, hogy valószínűleg nem egyszerű embereket, hanem politikusokat, párttagokat. Ez a dolog veszélyesebbik része. Ugyanis birtkukba juthattak olyan információk, melyekkel az európai politikusok zsarolhatók, befolyásolhatók az országok törvényhozásai, politikai döntései, stb. Ha a politikusokról, pártvezérekről, párttagok magánéletéről olyan információkhoz jutottak, mely segítségével kettétörhetik politikai karierjüket, az már nem válasszák újra, e polotikusok akár országuk kárara és a maguk szolgájukká tehetik.

Erre utal az, hogy a bolíviai elnök diplomáciai imunitását is képesek voltak e púolitikusok megsértenni, egy ilyen gépet átkutatni, képesek voltak egy olyan ország elnöki gépének megtagadni a légtér használatát melyet semmiféle képpen sem lehet ellenséges országnak tekinteni, szóval az politikusok amerika kedvéért hajlandók voltak belemenni egy olyan nemzetközi botrányba is, amit talán még Sztálin sem tett volna. Ez arra utal, hogy európa politikusai csak bábuk az USA kezében, amerika markában pedig egyész Európa.

Ebből az is következik, hogy európa politikai elitjét úgy ahogy van le kell váltani. Mert megbízhatatlanok. És itt jön képbe a Jobbik a javaslatával. Nagyon helyes. Legálabb tudjuk, hogy fel merik vállani Snowdent, így valószínüleg nem valamilyen idegen hatalom csicskásai. Egy biztos, az USA több szempontból is nagyhatalom. Még ami a seggét is illeti. Elférne benne akár a világ összes országának politikusa is.

"ennyire debil politikai horda, aki így hitt volna a nyugat haldoklásában"

Az még egy kissé odébb van. Egyenlőre, amíg a dollár világvaluta, addig a nyugat mindig képes lessz arra, hogy külső forrásokat tudjon bevonni. Ha szükség van valamire, hadseregre, nyersanyagra, vagy valami másra, elegendő beindítani a nyomdagépeket.

"Semmit nem értesz a nyugatból. Épp, mint a komcsik."

Ami a komcsikat illeti: Sok mindent nem értettek, sok mindenben hazudtak is. Ám ami a nyugatot illeti, szinte minden, amit mondtak róla, igaznak bizonyult.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés