A becsületem helyre állt

2013. május 16. 13:59

Schmitt Pál
MTI OS
Tekintettel arra, hogy a jogerős határozattal az ügy lezárult, őszintén remélem, hogy folytathatom munkámat a magyarság és az Olimpiai Mozgalom szolgálatában.

A Semmelweis Egyetem rektorához 2012. április 12-n benyújtott felülvizsgálati kérelmemre, valamint a Fővárosi Törvényszék korábbi határozata alapján felállított Jogorvoslati Bizottság által hozott jogerős, a Szenátus korábbi döntését felülíró határozat velem szemben etikai vétséget nem állapított meg; éppen ellenkezőleg: a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, továbbá etikailag kifogásolhatónak, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta.

Ezen határozat alapján a becsületem helyre állt, a felülvizsgálati kérelmem eredményre vezetett.

A határozat megismerése után, tekintettel annak tartalmára, a tisztesség úgy kívánta, hogy egy akkor hibás egyetemi gyakorlat és eljárás alapján nekem ítélt kisdoktori címem használatáról az alábbi nyilatkozattal lemondjak.

„Tisztelt Jogorvoslati Bizottság!

A tisztelt Jogorvoslati Bizottságnak a mai napon hozott I. sz. határozatára való tekintettel, amelyben a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori (doctor universitatis) fokozat adományázására vonatkozó, nem jogszabályszerű gyakorlatát állapította meg, ezennel a doktor univ. cím használatáról lemondok azzal, hogy ezen törvénybe ütköző eljárásról nem volt tudomásom, a dolgozatomat jóhiszeműen, az akkori elvárásoknak megfelelően készítettem el és nyújtottam be.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2013. május hó 3.

Schmitt Pál”

A lemondó nyilatkozatot a Jogorvoslati Bizottság tudomásul vette, annak tartalmát nem vitatta. 

Tekintettel arra, hogy a jogerős határozattal az ügy lezárult, őszintén remélem, hogy folytathatom munkámat a magyarság és az Olimpiai Mozgalom szolgálatában.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyannyira sikeres volt eddigi élete Schmitt Pálnak, hogy várható volt: a sárgolyó eme pontján így, "csont" nélkül senki sem élheti azt meg. Ez Magyarország.
Kívánom, tudjon tovább lépni, s míg csak aktív, szolgálja ezt a népet.

Jól van, helyre állt...

Te Locassen! Én nem vagyok olyan disztingvált veled kapcsolatosan, mint respondent.
Te egy idióta vagy, de ha nem, akkor egy frusztrált barom, akibe az emberi tisztességből egy szemernyi sem jutott.
Ráadásul, még szellemesnek is tarthatod magad, ha ezt az ocsmányságot le tudtad írni.

A "Patas" azert valasztatta elsore Schmittet, hogy o irjon ala minden kenyesebbet szo nelkul. Nem kizart hogy ok maguk robbantottak ki a 'plagiumugyet', hogy felidoben uj elnok lehessen, aki ugye igy tovabb is marad, es aki mar nyugodtan szorszalhasogathat, mert minden ami kenyes mar atment.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában