Orbán: Tekintsünk úgy a zsidókra, mint Isten ajándékára

2013. május 3. 10:57
Orbán Viktor egy izraeli napilapnak adott interjúban visszautasította, hogy Magyarország lenne az EU legantiszemitább országa. A miniszterelnök szerint elszántnak kell lenni a Jobbikkal szemben, akikkel semmiképpen sem fog együtt működni a következő választások után sem. Orbán szerint az antiszemitizmus gyakran kisebbségi érzésből fakad.

A magyar miniszterelnök a Jediót Ahronót című izraeli napilap pénteki számának adott interjújában kifejtette: „egyértelműen nem vagyunk antiszemiták. Kötelességünk visszautasítani ezeket a vádakat, és ugyanakkor végiggondolni, vajon miért látják itt és ma az antiszemitizmust országunk jellemzői közt a Magyarországot kívülről megítélők”. Orbán Viktor szerint ez a történelem velejárója. „Nézzen körül Európában, elsősorban annak keleti felén: Magyarország az egyetlen ország, melyben – a náci rémuralom ellenére is – eredeti, nagy zsidó közösség él... Ezért a magyarországi antiszemitizmus nem teoretikus kérdés, hanem személyes ügy” – mondta. Élnek azok a zsidó családok, akik túlélték a holokausztot és azok a magyarok, akik kollaboráltak a nácikkal. Hozzátette: ez az együttélés több problémát vet fel, mint más országokban.

A jobbikos Gyöngyösi Márton a zsidók listázására vonatkozó kijelentésével kapcsolatos kérdésre a kormányfő úgy válaszolt, hogy a parlamentben van egy szélsőjobb párt, amely a szavazatok 17 százalékát kapta. Véleménye szerint a Jobbik képviselői időnként elfogadhatatlan dolgokat mondanak. „Ha személyesen jelen vagyok a parlamentben, amikor ilyen dolgok elhangzanak, én mindig egyértelműen kijelentem, hogy nem értünk egyet velük. A mi politikánk a »zéró tolerancia« politikája az antiszemitizmussal szemben” – tette hozzá. 

A kormányfő elmondta, hogy bántja a Zsidó Világkongresszus vezetői részéről személyét ért kritika. Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével kapcsolatban azt állította, hogy bírálata „üzleti okokon alapul. Bírósági eljárás folyik az ő cége képviselői és a magyar kormány között. Amikor személyesen érintett vagy, akkor nem lehetsz objektív” – utalt a sukorói kaszinóépítés kudarcba fulladt tervére. 

Az interjúban beszélt az antiszemita vádakkal szembeni érzelmi érintettségéről is. „Első alkalommal szíven ütött, második alkalommal fájt, harmadik alkalommal visszautasítottam. Kereszténységem véd meg engem ezektől. A vádak abban gyökereznek, hogy én nemzeti politikus vagyok. Én ugyan Európa-párti, de mindemellett magyar és kereszténydemokrata vagyok. Egy igazi keresztény nem képes támogatni semmit sem, ami az emberi szabadság és méltóság ellen való” – tette hozzá. 

A Jobbik veszélyességére vonatkozó kérdésre egyértelmű igennel felelt. „Valós, növekvő veszély” – mondta. Szerinte ennek okai az EU-t sújtó gazdasági recesszióban keresendők. Az egész világon felbukkannak olyan politikai irányzatok, amelyeket a gyűlölet éltet, düh és csalódottság a kialakult társadalmi helyzet miatt. Létezik egy európai bűnbakkeresési hajlam, és ez mindig veszélyes – tette hozzá. „Nekünk Magyarországon nagyon óvatosnak kell lennünk és a leghatározottabban fellépünk e jelenséggel szemben. Ha meg akarjuk védeni a demokráciát, akkor elszántnak kell lennünk a Jobbikkal szemben” – mondta.

A kormányfő megemlítette ezen fellépés eddigi lépéseit. A szólás szabadsága nagyon fontos egy demokráciában, de amikor összetűzésbe kerül a szólás szabadsága az ember tiszteletével, a mostani kormány ezt nem fogadhatja el. Betiltották a Jobbik félkatonai szervezeteit, amelyek a baloldali liberális kormány idején működhettek. Olyan törvényeket hoztak, amelyek szerint az ilyen szervezkedések bűncselekménynek minősülnek. Világossá tették, hogy az uszítás és a holokauszttagadás bűncselekménynek számít – sorolta. „Ha valaki egy közösség tiszteletét sérti meg, egyaránt indítható ellene büntető- és polgári eljárás. Ilyen nem létezik Európa más országaiban és erre mi büszkék vagyunk” – tette hozzá. 

A Fidesz elnöke az interjúban egyértelműen kizárta egy esetleges jövendő együttműködést a Jobbikkal, és azt is hogy külső támogatásukkal alakítson majd kisebbségi kormányt. „Nem vezettem és nem is fogok kisebbségi kormányt vezetni” – közölte. „Ez nem jó a demokráciának” – indokolta.

Az antiszemitizmus a miniszterelnök szerint gyakran kisebbségi érzésből fakad. Sok emberből hiányzik az önbizalom, azt gondolják, hogy a zsidók erősebbek náluk és ezért kárt okozhatnak bennük. „Nincs semmilyen szándékuk bántani bennünket” – mondta. „Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra, mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára. Isten a magyar nemzetet nagyon színesnek alkotta meg, melynek részei a zsidók is” – jelentette ki. 

A miniszterelnök kifejtette: létezik az újfajta antiszemitizmus Európában, amely egy mély Izrael-ellenes politika. Szerinte azonban nem szabad azt mondani, hogy mindenki, aki Izrael politikáját kritizálja, az antiszemita. „Világossá kell tenni, hogy, ha az Izrael iránti kritika túllépi a racionalitás határait, az már antiszemitizmus. Azonban, ha bármilyen logikus érvünk van Izrael bármely kormányának politikájával kapcsolatban, jogunk van elmondani azt” – tette hozzá. 

A miniszterelnök a magyar holokauszt közelgő hetvenedik évfordulójával kapcsolatban emlékeztetett rá, hogy „a holokauszt zsidó és magyar áldozatai, akiket nem megfelelően védtünk meg, köztünk élnek, ezért nehéz szembenézni a múlttal, de nem zárkózhatunk el előle. Az elmúlt években többet tettünk e témában, mint bárki az előző évtizedekben.” Emlékeztette az olvasókat, hogy első kormányzása idején miniszterelnökként bevezette a Holokauszt Emléknapot minden iskolában. 

Az Izrael és Magyarország közti kapcsolatokban a kormányfő különösen fontosnak tekinti a zsidó állam magyar közösségét. „Az én értelmezésem szerint ők a magyar nemzet részei” – hangsúlyozta.

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lélelben lehet, de a felszínen nem. A németek agyát anyira átmosták, akkora bűntudatot keltettek bennük Hitler miatt, hogy a világ legantirasszistább nemzete lett. Átestek a ló másik oldalára.
A franciák meg mindig is nacionalisták voltak (bár a zsidó Sárközyt ők is megválasztották)

ja. Lélekben, annyira

Mi van lapaj, a micream nevedet már letiltották?

Nevetségesek a brüsszeli urak. A válság előtt az előrejelzéseikben 1-5 %.ka tévedtek, most pedig 0,1-03 százalékokon rágódnak távlatokban.

"Brüsszel: ez így még kevés lesz
2013. május 3. 11:00


Alacsonyabb deficitszámok, de nem eléggé

Kedvezőbb hiánypályát vázoltak fel Magyarország számára az Európai Bizottság szakértői, mint legutóbb februárban, azonban még így is 3% felett lehet a deficit a következő években. Februárban ugyanis még 3,4%-os deficitet jeleztek előre 2013-ra és 2014-re hazánk számára, ezúttal pedig 3%-os és 3,3%-os hiányt prognosztizálnak.

Pedig nagyobb növekedést látnak

Amellett, hogy a Bizottság szakértői javították a hiányra vonatkozó előrejelzésüket, a növekedést is kedvezőbbnek látják. A Bizottság kisebb mértékben ugyanis javította a magyar GDP-re vonatkozó prognózisait. Az idei évre a téli prognózisban szereplő -0,1% helyett +0,2%-ot várnak. 2014-re pedig 1,3% helyett 1,4%-ot."

Forrás: Portfolio.hu

A Közép Európai országok jobban tennék, ha félretennék a sérelmeket és szorosabb összefogást alakítanának ki, előkészítve a KE unió létrehozását, mert előbb, vagy utóbb úgyis erre lesz szükség.

Mivel a zsidó szervezetek megüzenték, hogy Orbán bármit csinál akkor is antiszemitizmussal fogják vádolni gondolom nem sok választása maradt.

Csökkenteni a támadási felületet.

Egyébként az antiszemitizmus erősödőse ugrás szerű volt rögtön azután, hogy a Laudernek nem lett kaszinó városa Sukorón. Mi magyarok csak kapkodjuk a fejünket, hogy hol ez a rengeteg anti-szemita? Ha az utcán megyünk nem látni egyet sem.

Szóval, meg volt a politikailag korrekt duma, mehetünk tovább, majd lesz vagy kreálnak más indokot amiért fognak támadni, nem kell félni. Még ezen a héten nem volt vége a demokráciának?

Egyetértek Viktorral.
Szerintem az antiszemiták is, és az antiszemitázók is egymást gerjesztik és hatalmas károkat okoznak nemzetünknek!

Viktor!

Rövid leszek. Nagyon nem jó dolog az antiszemitizmus, de magyar emberként azt mondom, hogy undorító, ahogy öles nyelvcsapásokkal benyalsz.
Azt azért megjegyezném, hogy Európa igen megosztott a Holokauszt tagadásának büntethetőségében, mert van ahol ez bűntett és van ahol nem, mert ők elismerik a szólásszabadság fontosságát. Az pedig szégyen Magyarországra nézve, hogy egy olyan ország amely korábban diktatúra volt és börtönbe került sok másként gondolkodó, felébe helyez valamit a szólásszabadságnak...

teljesen megvagyok hatva..

Téved a Viktor, a Jobbik nem a demokrácia ellensége, inkább a megvédője. Ha meg kell büntetni azokat, kik nem szeretik a szemitákat,akkor azt se lehet elnézni, hogy irtják a magyarokat. Akiket 1920-ban tőlünk elrekesztettek, ma már fele annyian vannak,tömegsírokba lettek élve eltemetve, vagy 30 kilónyi poggyásszal szélnek eresztve, és ugyan ki volt érte elítélve.
Nem kérünk ajándékot, csak azt ami minket megillet.

na összetartásban jók. és ebben szerepet játszanak a szabályok, amiket azonban már nem annyira tartanak be, elvégre elmúlt Mózes kora.

ja aki érdekzsidó az persze, na de azokkal nem érdemes..

na most a homokozóban kitör a válság..

Szóval vannak a nem hiába születettek, az Isten ajándékai meg a gojok.

El kell ismerni, hogy vannak és voltak olyan zsidók akik valóban sok jót tettek a magyar nemzetért, a hazáért. Mások meg nem. Mi értelme van ennek a túlzó általánosításnak oda és vissza? Mert ugye zsidó részről meg megy a bűnös nemzetezés!

Vannak akik a Fideszre szavaztak befogott orral,de ha még lesz pár ilyen elcseszett nyilatkozat lesznek akik a Jobbikra fognak, ha befogott orral is, szavazni.

Létezik ilyen tanítás?? Ez űbergáz!

Az Agora Gibbon: A római birodalom bukása c. könyvét dolgozza fel, amely hemzseg a hazugságoktól. Kezdve azzal, hogy a könyvtárat Cézár katonái gyújtották fel egy másik időpontban. Emlékszem egy jó könyvre amely éppen ezt az időszakot dolgozza fel és cáfolja Gibbon összes tévedését, illetve hazugságát, Hart: Atheist Delusion, talán magyarul is megjelent.

Számomra a legvisszataszítóbb a keresztények, mint hiszterizált, félállat barbár hordák megjelenítése. A rendező odáig elment, hogy kizárólag fekete ruhákba bújtatta őket.

Egy politikus sokféleképpen megfogalmazhatja a mondanivalóját. Lehet valaki korrekt a magyarországi zsidósággal szemben, sőt mi több, korrektnek kell lennie, anélkül , hogy efféle túlzásokba essen. Mindenki abból vonhat le következtetést amit nyilatkozik, mert gondolatolvasók nem vagyunk.

Nem értünk egyet. Van ilyen.

Nem a keresztények öldökölték és kínozták halálra a nem keresztényeket, hanem fordítva történt. Mivel a keresztények nem voltak hajlandók elismerni Istenként a császárt üldözni kezdték őket, rájuk fogva minden ocsmányságot, például, hogy felgyújtották Rómát.

Az államvallás szintjére emelt kereszténység az már egy egészen más történet. Ott valóban történtek visszaélések, a keresztény vallás mögé bújt hatalmaskodó, nagyon is világi szempontok szerint döntő, opportunisták részéről. Az ilyen embereknek nem sok köze van Krisztushoz, de kivédhetetlenül jelen vannak minden korban, minden intézményben, rendszerben.

Tudom, hogy nagy valószínűséggel nincs az az érv amely téged meggyőzne arról, hogy a keresztény nem azonos magával a gonosszal, de ennyit szükségesnek tartottam megjegyezni a témában. A folytatást rád bízom, ha jónak látod, lehet tovább fröcsögni, csak vigyázz, ez a nagy keresztény gyűlölet nehogy megmérgezze a lelked.

Látom te nagyon érted. Kifejtenéd nekünk is, hátha revideálhatnánk?

"A film a zsidó tudatipar terméke."

Van az szimbolikus jelenet a filmben, az egymásra dobált, keresztények által legyilkolt zsidók tetemeivel. Egyenes utalásként a náci koncentrációs táborokban történtekre. Vagyis a kereszténység, mint gyilkos eszme a kezdetektől napjainkig. Ez a film jól beleillik az ateista, keresztény gyűlölő Alejandro Amenábar rendező "áldásos" munkásságába.

Vannak az elvek és van a gyakorlat, sokszor nagyon nem ugyanaz.
Minden egészséges kisgyermek valóban az Isten ajándékaként fogható fel, később nemegyszer, ez már nem ennyire evidens.
Itt magyar, vérségileg, nem kevés van, és természetesen, nagyon sok más náció is, de ez a vér eléggé semmitmondó, a szolidaritás, a hűség az emberek sokaságához ami számítana.
Ha számbaveszem, kik alakították oly sikeresen Magyarország "rendszerváltás" utáni berendezkedését,
h. ismét sikerült a 3 millió koldus országába leküzdeni magunkat, több szerénységet várnék el az érintett hatalmi centrumhoz tartozóktól. Az nem nagyon megy, h. az egyéni gazdagodás a kétségbevonhatalan tehetség miatt van, az ÁLTALÁNOS elszegényedés meg a sors keze és a Fidesz aknamunkája.
Itt nemcsak elszegényedésről, inkább kifosztottságról beszélhetnénk. Hogyan lehet összehasonlítani még az MNB aranykészletétől is megfosztott Magyarországot a nemzeti vagyont, ipart, földet megőrizni képes szomszéd államokkal.
A süllyedés döntően "baloldali" kormányok alatt ment végbe, akiket a hűséges médiájuk juttatott ismételten hatalomba. A vezénylők egy SZDSZ nevű párt korifeusai voltak, saját büszke bevallásuk alapján, s szintén bevallás alapján ők túlnyomórészt, nagyon túlnyomórészt zsidó származású emberek. Természetesen a magyarországi zsidó közösség nem tehető felelőssé sikertelen működésükért, agresszív, további hatalomvágyukért. Mégis, a kártétel óriási.Sokan gondolhatják úgy, miközben egy ország süllyed el, h. a holokausztért valami módon a túlélők megfizettek, sőt, meg lettek fizettetve.
Miután élni kell, megértésre kellene törkedni.
Úgy gondolom, h. most a magyar zsidó közösségen lenne a megértés sora, vagy lehet a holokausztot elszenvedők és nem-elszenvedők, kis számban lebonyolítók, egészen kis számban (nyilas karhatalmisták) gyilkosok leszármazottaival egy országban élni, vagy nem, ha nem, már van saját ország. Ami történt, abban a magyar társdalom elsöprő többsége már akkor sem volt részes, most pedig minden normális mélyen fájlalja.
Fájlalja-e a magyar zsidó közösség azokat a bűnöket, amiket a soraikból származó vezetés hosszú-hosszú évtizedeken keresztül elkövetett a magyar nép ellen? Eszébe jut-e némelyiknek pl. a sok protestáns papgyerek továbbtanulástól való megfosztása, h. ne rögtön Gulággal, kitelepítéssel, Recskkel példálózza. Tudom, Recsken közülük is voltak, de inkább őket sem fájlalják, csak ne kelljen képletesen követ dobni az akkori állami vezetésre.
Sok itt az aszimetria, a nincs árva más, csak az én gyermekem mentalitás nem visz sehová.

"Nem vagyok kíváncsi sem a fröcsögésedre, sem a gyűlöletedre."

Miért mikor fröcsögtem én a sámándobos ősmagyarkodókra? Légyszi idézd be!

Válaszok:
ottapont | 2013. május 3. 21:16

Veled ellentétben, aki soha el nem mulasztod, hogy beszólj a székelyeknek és a keresztényeknek.
Nem illik ez egy mag népéshez, hiszen te vagy a fény és tudás hordozója.

"Sajnos a gyarmatosításunk annyira előrehaladott,hogy ezen a téren nem tud túlzásba esni az Elnök"

Ez esetben hanyagolnia kellene a nagy szabadságharcos toposzt.

"Mint pl a tetveket is, hogy ösztönözzenek minket a tisztálkodásra, vagy a patkányokat, hogy ösztönözzenek minket a rendrakásra, vagy akár a Vibrio cholerae baktériumokat, hogy ösztönözzenek minket az anyagcseretermékek higiénikus kezelésére, stb. :)"


Vigyázz mert megtörténhet, hogy egy ilyen hozzászólásért mehetsz majd térdencsúszva ausvicci bűnbánótúrára. Eljöhet még az az idő hamarost.

Rám nem vonatkozik. Engem nem Orbán kategorizál.

Mégis mi jönne a hadüzenet után sötétség?
Tarkón lövés?? Egymillió szavazójuk volt, lenne munkád bőven!

Észak Amerikában, mint azt gondolom te is tudod, nyírtak már ki kisembereket is olyan twitter és facebook bejegyzés miatt. De a világért sem akarlak semmiről lebeszélni.

Az élősködők nem hasznosak, tudtommal irtják őket.

:D

Attól függ, mekkora orra van és merre hajlik.

antiszemitizmus, mi :D? te is utálod a máltaiakat?

fél magyarság egy szedett vedett horda...ettől olyan erős

kit érdekel jhonnan jött, nincs már olyan hu magyar vér...Budapest lakosságát csak kétszer irtották ki...

alig vannak akik az 1700-as éveken túlra visszatudjk vezetni a családfájukat, akik meg igen, azok érdekes dolgokat mesélnek...a teljes régiót felsorakoztatja benne...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés