Az ország neve: halál

2013. március 29. 11:11

A KSH adatsora számtalan grafikont, táblázatot és kimutatást tartalmaz. S ezek egyetlen szóvá állnak össze: HALÁL.

2013. március 29. 11:11
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyálazták, végre közreadták a 2011-es népszámlálási adatokat. A KSH adatsora számtalan grafikont, táblázatot és kimutatást tartalmaz. S ezek egyetlen szóvá állnak össze: HALÁL.

Essünk túl gyorsan a rettenetes számokon, amelyeket ma vezető hírként közölt az összes hírportál. Magyarország lakossága 2001-hez képest több, mint negyedmillió fővel csökkent. A fogyási tendencia már lassan három évtizedes, ebben igazából semmi új nincs. Hacsak nem pusztulásunk már ezerszer megjósolt stációja, miszerint már nem érjük el a lélektani tízmilliós határt. Az igazi rettenet a részletekben bújik meg.

Az ember zavarba jön, hogy a rengeteg statisztikai arculcsapásból hirtelen melyiket említse. Hogy soha ennyire kevés házasságban élő ember nem volt? Hogy a magyar otthonok már alig felében élnek hagyományos értelemben vett (papa-mama-gyerekek) családok? Hogy minden harmadikban magányosan él valaki? Hogy a családoknak csak a felében van gyerekzsivaj? Hogy negyedmillióval csökkent a gyermekek száma?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes.2
2013. március 29. 13:26
Ennyit lehet elérni értelmiség nélkül,kilóra megvett döntéshozókkal,maffiaérdekeket támogató törvényekkel,őrizetlen közpénzekkel,eszetlenül magas adókkal,méretlen teljesítményű közszolgákkal,túlburjánzott adminisztrációval,meritokráciát hírből sem ismerő,kormányzati káderpolitikával...
dönci5
2013. március 29. 13:23
Csökken a népesség? Na és? A meglevők is nyomorognak, százezreknek nincs munkája.Hol van előírva, hogy egyre többen kell lennünk?
Agnieszka
2013. március 29. 12:57
El kéne gondolkodni azon, hogyan lehet akár egy viszonylag kevés kreativitást igénylő munkahelyen helytállni, s közben háztartást, gyermeket, kicsi gyermeket is, ellátni.Nagyon nehezen, egyik helyen sem kiemelkedőt nyújtva. A gyermeket vállalók szinte koldusbotra jutnak nem vállaló kollégáik mellett.A jelenlegi Európában mindenütt a kétkeresős családmodell vált, a gazdag országokban nagyon vonzóvá, a szegényekben egyszerűen zord kényszerré. A reális német felméri korlátait, egyszerűen szeretne kényelmesen kellemesen élni ebben az egy db. életében, s kimondja, amit gondol, a jövőjét gyrmektelenül képzeli el. Az érzelmes magyar -mert minden érzelmi megfontolás a gyermekvállalásra ösztönöz- még nem tart itt, de mikor szembesül azzal, mennyivel nagyobb lakás kell a több gyermeknek, s az egyik szülő nem nagyon fog tudni dolgozni, sokan úgy döntenek, jobb a békesség, s a kevesebb gyermek, ha egyáltalán. A gyermek viszont közjószág, nélküle néhány évtizeden belül nemcsak a nyugdíjrendszer omlik össze. Az egészséges gyermek öröm forrás, vidámság. a felnevelése, taníttatása életcél, a társadalomnak el kell döntenie, mit akar, s beletörődni, h. mindennek ára van.
tarackos
2013. március 29. 12:29
Mindig uoda jutunk: nem üzekedik a magyar. Talán a békemenetet új funkcióval kellene ellátni: lehetne egy bazi nagy gruppen. Hazafias kötelesség. Egy jobber nem tagadhatná meg! A libernyákok meg nyugodtan kihalhatnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik