A nap, amikor nem szakadt rá az ég a Fideszre

2013. március 9. 10:47

Nyüzsi
hvg.hu
Az már eleve nagyon necces, amikor Fidesz-politikus jogállamiságra hivatkozik, és száját konkrétan a "jogellenes", az "érdemi párbeszéd", sőt a "vita" kifejezés is elhagyja.

„Gyulyás Gergely az ATV stúdiójában érdemi párbeszédet sürgetett, majd közölte: annak amúgy sem lett volna esélye.

Az már eleve nagyon necces, amikor Fidesz-politikus jogállamiságra hivatkozik, és száját konkrétan a »jogellenes«,  az »érdemi párbeszéd«, sőt a »vita« kifejezés is elhagyja, de hogy ezt még azzal tetézze, hogy kijelentse, »Magyarországon parlamentáris demokrácia van«, az azért ha nem is mindennek, de sok mindennek a teteje. Vagy legalja, most hirtelen nem tudunk dönteni.

Az ATV sokat látott stúdiójában azonban éppen ez történt. Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes »arra szólította fel a többi pártot, hogy ők is ítéljék el a jogellenes székházfoglalást«, az ugyanis szerinte »lehetetlenné teszi az érdemi párbeszédet és vitát.« Jogellenes, mondta a jogot végzett politikus arról a polgári engedetlenségi megmozdulásról, amely az ellen tiltakozott, hogy Gulyás úr pártja alkotmánymódosításokkal iktassa ki az Ab döntési jogait olyan kérdésekben, amelyeket az Ab elkaszált. Érdemi párbeszéd és vita – mondta a kordonbontó párt embere, mintha az elmúlt három évben akár egyszer is érdemben konzultáltak volna bármely szakmával az őket érintő döntésekről (és most ezzel nem a konzultatív-korporációs demokráciamodellt védjük).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne mondja nekem senki, hogy jogszerű volt a székházfoglalás! Köztörvényes bűncselekmény: magánlaksértés.
Jogállamot nem jogállami eszközökkel nem lehet követelni.

Ez egy jogi kategória, nemcsak magánépületekre vonatkozik.Nevezhetjük birtokháborításnak is, akkor is törvényellenes.

P.s. Hülye liba a nénikéje (nem akarom az édesanyját bántani, nem tehet a tahó fiáról,talán)

Válaszok:
Berecskereki | 2013. március 9. 11:15

A hvg nyugodtan kiírhatná mottónak; Mosó Masa Mosodája. Olyan mosoda, ahol a tarkát összemossák a fehérrel.

1. Ami a FIDESZ székház tüntetés során történt, az nagyon messze van a demokratikus szabadságjog, jogos igénybevételétől. (A balkonról, erkélyről készült felvételek jól mutatják, hogy milyen veszélyeknek tették ki önmagukat és mások testi épségét a randalírozók.)
2. A felvételekből jól látható, hogy az egyik fél részéről megvolt a tárgyalási készség, míg a másik fél részéről csak az őrjöngés.

3. A kordon lebontása sem hasonlítható hozzá. Egy közterületről távolították el - nem megrongálva - mindazt, ami nem odavaló, ami korlátot jelentet.

A Ptk. szerint birtokháborítás, ha valakit a birtokától jogalap nélkül megfosztják, vagy annak használatában akadályozzák.

A birtokháborítás, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével bemegy, vagy ott bent marad (erőszakos magánlaksértés). Az erőszaknak nem kell célzatosnak lennie, ezért ha az erőszak az elkövetőknek a sértett lakásához tartozó bekerített helyre való bemenetelét is elősegítette, a magánlaksértés megállapítható.

Mindebből látható, hogy a két fogalomban van átfedés.

Tévedsz, amikor azt állítod, hogy "legkevésbé sem szól arról, hogy a tüntetők jogosan, jogszerűtlenül vagy miért voltak a fidesz székház udvarán.", mert benne van. Keresd csak meg. Aki keres az talál is.

Akkor holnaptól lehet menni bármelyik párt irodájába, székházába? Akár a Magyar Gárda is mehet?

Te nagyeszű, tényleg ennyire hülye vagy, hogy szerinted egy egykori magánvilla közpénzből épült? 1989-ig az Állami Egyházügyi hivatal székelt benne.

Nem gondoltam, hogy Bajnai ennyire hülye lehet. Látja ez az ember, hogy mire használják? Ennyire szerepelni akar?

Játssza a szende, múltnélküli embert. Megtagadja mindazt, amit 2010 előtt Gyurcsány mellett, majd miniszterelnökként tett, miközben sztárolják, hogy milyen jól kezelte a válságot, de közben az is 2010 előtt volt.

Akkor most hogy is van ez?

Közben, ehhez a szakértő és csendes imázshoz a KGB iskolát végzett Kónya és a drogos Juhász hozzászervezik az anarchista erőszakos rendbontókat, akik mögé nem álltak be a tömegbázisnak kiszemelt egyetemisták. Mára már látszik, hogy ugyanaz a kétszz ember sétafikál a városban hol ilye, hol olyan jelszavak alatt.

Az MSZP pedig csendben hallgat, és Mesterházy, akinek úgy tűnik, sokkal több esze van, a kezét dörzsölve nézi, hogyan építik le Bajnait azok, akik kezébe adták a Dopemantól átvett mikrofont.

Bajnai meg eközben szrgalmasan felolvassa a kezébe adott szövegeket olyan önállótlanul és hiteltelenül, hogy rossz nézni.

f.o. ki vagy ixelve, taknyos provokátor.

"@fidesz original
Azért a mosóporom sokkal intelligensebb nálad!"


de ez jobban habzik (szájból)

"Minden tiszteletem ezeké a fiataloké,akik megmutatták a gyilkosfoglalkoztató erőszakkal szemben gandhi m receptje szerint eredményesen lehet küzdeni, győzni!"


Persze, az életüket kockáztatták... ők a jövő záloga ( a Haza és Háladás zálogházában)

@Soma
Clintonnéni intézi nektek az alcatrazi kéjlakot.


No, most megnevezted a munkáltatódat.

Az emberek egy része? Kik azok?

Az a kétszáz ide-oda vonulgató hőzöngő alak? Azok, akik még egy élőláncot sem tudtak összehozni, inkább körülsétálták az egyetemet?

Senki nem állt a hőbörgők mögé. Nem jött össze a várt nagyszabású diákmegmozdulás.

Egyszerűbb volt rájuk zárni a kaput, és megvárni, amíg jobb híján maguk mennek el, mert belátták, hogy itt nem készülnek jobbnál jobb képsorok arról, hogyan váltak mártírokká a rendőrök kezei között.

Majd abbahagyják, gondolták a székházban. Ha másért nem, azért, mert WC-re kell menniük.

Te, ezt ne csináld! Szétröhögöm magam a család szemeláttára.

Ghandit ezekkel egy napon említeni? Mikor ordítozott ő nyilvánosan? Ráadásul még vitaképes is volt, míg az földön ülő Misetics Bálint, egykori LMP-s a riporter első keresztkérdésére megsértődött, és visszatért annak a három szónak a skandálásához, amit betanítottak nekik.

Te valóban ilyen egységsugarú lúzer vagy?

Válaszok:
ottapont | 2013. március 9. 14:57

Tudom, tudom, akik hallgatnak, azok mindig veletek vannak.

És ha nem mennek el szavazni, akkor is tudni fogjátok, hogy ők rátok valójában szavaztak volna, csak az a gaz Fidesz elvette a kedvüket attól, hogy mellettetek voksoljanak.

Nincs valami logikusabb?

Azért nem vitették el őket a rendőrökkel, mert nem tették meg nekik (helyesen) azt a szívességet,, hogy mártírt csináljanak belőlük, és már este minden világhíradó az orbáni dktatúra erőszakosságáról szóló tudósításhoz kapjon vágóképeket.

A pártszékházak védelménél dettó: másnap szalagcímek ordítanák: RENDŐRÁLLAM! Rendőrökkel védeti pártját a baltás!

No, ezért.
Szívesen.

"Te, ezt ne csináld! Szétröhögöm magam"

Dettó! :D Gandhit, akinek az életénél is fontosabb volt a hazája függetlensége egy napon említeni ezekkel a belvárosi kislétszámú himbilimbikkel több mint röhej. Ezek nem is képesek a nemzet és a haza fogalmát definiálni!

"Az már eleve nagyon necces, amikor Fidesz-politikus jogállamiságra hivatkozik, és száját konkrétan a »jogellenes«, az »érdemi párbeszéd«, sőt a »vita« kifejezés is elhagyja,

Ezeket csakis a PC-s emberek használhatják.
Mint pl. a HVG, demokraták, liberálisok, jogvédők stb.
Ha más használja, nyomban kirekesztővé, destruktívvá, populistává stb. válik.
Tehát: el a kezekkel Vietn, bocs.. El a kezekkel a valódi demokrata szavaktól.

Annak ellenére, hogy a mezőny erős.

Királyi többesben trollala? Erőst becsípődött nálad a zorbán, mondhatni kórtünet!

Nem szabad sablonokban gondolkozni, tudod mi mind egyéniségek vagyunk! :p

Om Ma Ni Pe Me Hum.

Mondogasd bátran, ártani nem használ. Síkideg vagy.

A szentségit!

Mekkora poént mondtál! De legalább te örülsz neki.

Disztingváljál már, ember.
Magyarok vagyunk, nem szemetek.
Vagy Te szemétnek tartod magad?

A fidesz szekhaz elfoglalasa miben is mas a teveszekhaz elfoglalasatol? Ja, hogy elobbi miatt meg senki szemet nem lovettek ki.

A viccesebb amikor birtokháborító anarchisták hivatkoznak jogállamiságra.

Mehetünk hozzád a teraszra birtokháborítani jogállamilag alkotmányosan?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés