Veresége óta először szólalt meg Romney

2013. március 4. 8:30
A republikánusok jelöltje csak akkor döbbent rá, hogy veszíthet, amikor az elnökválasztás éjszakáján az exit pollok azt mutatták, Floridában szoros verseny alakult ki.

Ezt a volt republikánus elnökjelölt a Fox News televízió által vasárnap sugárzott interjújában jelentette ki. Romney a csütörtökön rögzített nyilatkozatával először szólalt meg a választás elvesztése után.

Mitt Romney arra számított, hogy győzni fog Floridában, ám Barack Obama elnök végül meggyőző többséggel nyert a „billegő” államban. A volt massachusettsi kormányzó szerint „lassan ismerték fel”, hogy Obama fog nyerni – ezt az elnök Ohióban elért győzelme véglegesítette.

A volt republikánus elnökjelölt elismerte, hogy kemény csapásként érte a vereség, de azt állította, nem rágódik rajta, és nem akarja az életét a visszatekintéssel eltölteni. Felesége, Ann Romney bevallotta, hogy a vereség éjszakáján és azóta is többször sírt és hogy még mindig gyászolja férjének kudarcát. Mitt Romney azzal tréfálkozott, hogy a Fehér Házért folytatott második küzdelme során jobban teljesített, mint 2008-ban, amikor a republikánus előválasztáson alul maradt John McCain arizonai szenátorral szemben. Kizárta, hogy harmadszor is rajthoz álljon.

A volt elnökjelölt elismerte, hogy kampánya nem végzett jó munkát a kisebbségi választók megszólításában és hogy a republikánusoknak jobban kell teljesíteniük az afroamerikai és a spanyolajkú szavazók rokonszenvének elnyerése érdekében. Mint mondta, alábecsülte azt a vonzerőt, amit Obama egészségügyi reformja gyakorolt az alacsony jövedelmű választókra.

Mitt Romney egyébként Barack Obamát hibáztatta a szövetségi büdzsé automatikus csökkentése miatt. Mint mondta, november óta a költségvetés kérdésében elszenvedett fiaskó látványa volt számára „a legnehezebb” .

A Romney-házaspár jelenleg Dél-Kaliforniában él és a választások óta ritkán jelenik meg a közvélemény előtt. A 64 éves Ann Romney elmondta, hogy felkérést kapott egy táncos vetélkedőműsortól, de azt visszautasította, mert már nem olyan „hajlékony”, mint kellene.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés