Jobbik: Nem vagyunk antiszemiták

2013. február 27. 19:37
Mirkóczki Ádám szerint a nemzeti radikális párt ideológiája nem származás, hanem az építő vagy romboló szándék alapján tesz különbséget az emberek között.

A Jobbik szerint a lényegi kérdésekben valóban igazi frontvonal van köztük és az összes többi párt között, a zsidóság kérdése azonban nem érdekli őket, származás alapján ugyanis nem tesznek különbséget az emberek között. A párt szóvivője elmondta, építő és romboló egyénekre osztják a társadalmat, arról pedig nem tehetnek, hogy a cigányság jelentős része az utóbbi kategóriába sorolható, Izrael pedig élen jár a magyar érdekek sértésében. Mirkóczki Ádám Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter szerdán Washingtonban tett tanúvallomására reagált így az MTI-nek. A korábbi tárcavezető az amerikai képviselőház külügyi bizottságának egyik albizottságának európai antiszemitizmusról és politikai iszlámról tartott meghallgatásán nyíltan antiszemita és cigányellenes pártnak nevezte a Jobbikot. Fellegi Tamás azt mondta, az antiszemitizmus kérdésében világos demarkációs vonal húzódik a Jobbik, illetve a jobbközép kormány és a magyar politikai fősodor többi pártja között.

A Jobbik szóvivője szerint a valódi demarkációs vonal nem az antiszemitizmusban, hanem a „lényegi kérdésekben” van köztük és az összes többi párt között. Mint mondta, az igazán súlyos kérdésekben, így például az Európai Unió, az államadósság és a NATO ügyében csak a Jobbik fogalmazott meg különálló véleményt az elmúlt 23 évben, a párt pedig büszke is erre a demarkációs vonalra. Mirkócki Ádám kiemelte, Fellegi Tamás és a kormány a többi politikai erőhöz hasonlóan „szánalmas módon” folyamatosan a politikai korrektség jegyében „mindenki előtt meghunyászkodnak állandóan, ha Izrael, ha Amerika, ha Brüsszel érdekéről van szó”. Kijelentette azt is, hogy a Jobbik soha nem ment volna el egy amerikai albizottságba tanúskodni.

Az ellenzéki politikus úgy látja: „aki ma nevén nevezi a tényeket arra rásütik azonnal, hogy antiszemita, rasszista”. Pedig egyáltalán nem vagyunk antiszemiták, vagy rasszisták - tette hozzá, aláhúzva: „kétféle embertípust ismerünk: építőt és rombolót, nem tehetünk róla, hogy például a cigányság jelentős része Magyarországon a romboló kategóriába tartozik”. „Mi is nagyon sajnáljuk, ezt inkább meg kéne oldani, nem pedig cigányellenességről beszélni” – húzta alá Mirkóczki Ádám, aki ellentmondásosnak nevezte Fellegi Tamás azon kijelentését, miszerint az antiszemitizmus erősödése mellett zsidó reneszánsz is tapasztalható lenne Magyarországon. A szóvivő erről azt mondta, nem különböztetnek meg senkit származása alapján. „Abszolút nem érdekel, hogy ki zsidó, meg ki nem zsidó, az érdekel, hogy Magyarország gazdasági és politikai érdekeit kik sértik, hát abban Izrael sajnos élen jár” – fogalmazott.

Összesen 216 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mitagadás megleptél! :D)

Ha az orcának nevezett azonos Penivel akkor nem.

Valahogy duzur kilóg a sorból, annyira fárasztóak az elméncségei, magamban ezt én a korával magyaráztam.:) Az is igaz, hogy nem nagyon elemezgetem, általában csak átgörgetek a hsz-in.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés