A hatalomvágy foglyai

2013. február 25. 9:07

Ungváry Rudolf
Népszava
Ennek a rendszernek a bukása programozva van, és ez a bukás a magyar történelem, s vele a magyar drámairodalom egyik legfélelmetesebb témája lesz egyszer.

Nincs demokrácia, mert mindenkit kirekesztettek a politikai közösségből, aki nem velük ért egyet. A valóságban már akkora hatalom összpontosul ennek az uralkodó politikai társaságnak és Vezérének a kezében, amelyre csak a pártállamban, és az azt megelőző időkben volt példa.

Megengedik, hogy tüntessünk egy szabad, nem a kormány ellenőrzése alatt álló rádióért. Megengedik, hogy a megmaradt néhány ellenzéki újság megjelenjék. Megengedik, hogy bárki elhagyja az országot. De mindez kizárólag a fideszes hatalom kegyétől függ. Azért engedik meg, mert erre a kevésre szükségük van, hogy megtévesszék a külvilágot, az Európai Uniót, melynek nem a jogrendjére, hanem a pénzére áhítoznak.

Magyarországon mára mindenki a Vezér és pártja alattvalójának számít. Egy térdre zuhant ország áll a regnáló tekintélyuralom önkényével szemben.

Az egyetlen reményünk, hogy ez egyre nyilvánvalóbb lesz a nemzet többségének. Egyre nyilvánvalóbb a kiszolgáltatottságunk, egyre nyilvánvalóbb az a végletes hazugságáradat, amellyel elárasztják az egész országot.

(Elhangzott a Batthyány-örökmécsesnél, a Klubrádió fönnmaradásáért tartott tüntetésen)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...bukása programozva van ..." - érdekelne a forrásnyelvi változat is.

Nekem ennek a magyarellenes rasszistának az életrajza volt gyanús.
Részt vett az 56-os forradalomban. 1958-ban szabad. 1964-ben már nyugaton.
Ezek azoknak adatott meg akik felajánlották szolgálatait a rendszernek.
Ez a lény a Lendvai filmben nyilt rasszista magyarellenes kijelentést tett.
Ezt az ország nagy része láthatta.

Az egykori proletár diktatúra haszonélvezői diktátort kiáltanak.

Aki rádiót akar működtetni, annak fizetnie kell a frekvenciáért. Nem tüntetni kell hanem fizetni.

Tanulhatna a történész fiától néhány dolgot a diktatúrák természetéről - ha már annyira megromlott a memóriája, hogy a sajátjukra nem is emlékszik.

"...a magyar drámairodalom egyik legfélelmetesebb témája lesz..."

amikor Rudi bácsi elméje végleg elborul és miközben kidülledt szemekkel fasisztázik, beviszik egy gondozó-ápoló intézetbe.

Tökéletes példa ő a reális alternatíva nélküli balos gyűlölködőre. Csak az a lényeg, hogy ő mondja meg a tutit mindenről, akkor majd minden jól lesz.

"Megengedik, hogy tüntessünk egy szabad, nem a kormány ellenőrzése alatt álló rádióért. Megengedik, hogy a megmaradt néhány ellenzéki újság megjelenjék. Megengedik, hogy bárki elhagyja az országot. De mindez kizárólag a fideszes hatalom kegyétől függ"

Ezek a hatalomőrült, orbánista, fasisztoid miniducék még egy szemkilövetést, egy kardlapozásos lovasrohamot sem képesek ránk szabadítani. Térdepeltetni sem akarnak.
Ennyire határtalanul antidemokraták...
Engedik, hogy beszéljünk. Bármit, bármiről, bárhol.
Ember az ilyen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés