Újra működhetnek platformok az LMP-ben

2012. december 20. 14:31

A párt országos választmánya ideiglenes, január elejéig hatályos döntése szerint újra engedélyezik a platformok működését, ugyaneddig konzultálnak a résztvevőkkel, és utána alkotják meg a platformokról szóló végleges szabályozást, amelyet az LMP kongresszusának kell szentesítenie.

Az LMP országos választmánya szerdán hatályon kívül helyezte azon korábbi döntését, amellyel felfüggesztette a párton belül alakított platformok működését – mondta el Heltai László szóvivő csütörtökön az MTI-nek. A testület ideiglenes, január elejéig hatályos döntése szerint újra engedélyezik a platformok működését, és a párttagok akár újabb ilyen szerveződéseket is létrehozhatnak. Heltai László azt mondta, hogy január elejéig konzultálnak a résztvevőkkel, és utána alkotják meg a platformokról szóló végleges szabályozást, amelyet az LMP kongresszusának kell szentesítenie. Az országos választmány szerdai ülésén arról is döntött, hogy az LMP következő kongresszusát január 26-27-én Budapesten tartják – tette hozzá a szóvivő.

Az LMP a legutóbb novemberben rendezett kétnapos kongresszust. Ennek résztvevői 84:77 arányban szavazták meg azt a határozatot, amely szerint a párt nem csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhoz. A döntés után Jávor Benedek frakcióvezető és három helyettese közül kettő, Szabó Tímea és Karácsony Gergely bejelentette lemondását. Ezt követően a három politikus öt másik országgyűlési és három fővárosi képviselőtársával együtt létrehozta a Párbeszéd Magyarországért Platformot. Az LMP országos választmánya viszont a múlt héten arról döntött, hogy a párt etikai bizottságának állásfoglalása nyomán felfüggeszti a platformok működését.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/45739

Ajánljuk még a témában