Csak a kezüket figyeljétek!

2012. december 19. 12:13

Mielőtt jogos felháborodásunktól hajtva rohannánk tovább tüntetni.

2012. december 19. 12:13
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Mielőtt azonban jogos felháborodásunktól hajtva rohannánk tovább tüntetni - érdemes egy pillantást vetni a demonstrációk szervezőire is. A - valamilyen titokzatos felhatalmazással bírva - a »középiskolások és hallgatók« nevében Orbánnak videóüzenetben válaszoló Humán Platform tegnap esti megmozdulása például igen tanulságos volt.

Szórólapokon is terjesztett 25 pontjukba a tandíjmentes felsőoktatás célkitűzése mellé hogy-hogy nem becsúszott a hit-és erkölcstan eltörlése is a gimnáziumokban. A kereszténygyűlölő
Galilei-kör, és a szélsőbalos népi kollégisták legveretesebb vallásellenes kirohanásait idéző követelés alapján talán politológiai phd fokozat nélkül is belőhetjük e nagyonfüggetlen és nagyoncivil szervezet helyét a hazai közéleti sakktáblán. Az pedig már az ifjú radikál-libsik erkölcsi szintjét mutatja, hogy ezt a 25 pontot - amelyből 20-nak még érintőlegesen sincs köze a felsőoktatáshoz - képesek lettek volna beolvastatni a Bródy Sándor utcába vezetett fiatalokkal. Akiknek a 99%-a minden bizonnyal nem olvasta, vagy nem olvasta végig ezt a hardcore politikai követelés listát.

S közben azért ne feledjük el: a Humán Platformmal kéz a kézben tüntető Hallgató Hálózat volt az, amely az elmúlt egy hétben a leghangosabban protestált az egyetemista tiltakozás »átpolitizálása ellen«. Az ő ifjú inkvizítoraik ordították teli torokból a jobbikos képviselők láttán, hogy »nácik haza«, az ő aktivistáik spamelték tele a Facebook-ot azzal, hogy párt ifjúsági tagozata »rátelepedik« a tüntetésre.

A HaHa-ról egyébként egy pozitívumot mindenképp le kell szögeznünk: a demonstrációk szervezői közül messze ők kommunikálnak a legjobban. (Sajnos a legitim egyetemista szervezetnél, a HÖOK-nál is jobban.) Azonban ez sem teljesen véletlen. A szervezetet saját bevallásuk szerint is egy külön stáb segíti ezen a téren.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. december 19. 15:33
Várhatok tovább megint a jobbos kültúrfölényre.Érdemes ezekre is pénzt áldozni,szellemileg még a lóvontatta ekénél tartanak.
Claypool
2012. december 19. 15:20
"Szórólapokon is terjesztett 25 pontjukba a tandíjmentes felsőoktatás célkitűzése mellé hogy-hogy nem becsúszott a hit-és erkölcstan eltörlése is a gimnáziumokban. A kereszténygyűlölő Galilei-kör, és a szélsőbalos népi kollégisták legveretesebb vallásellenes kirohanásait idéző követelés alapján talán politológiai phd fokozat nélkül is belőhetjük e nagyonfüggetlen és nagyoncivil szervezet helyét a hazai közéleti sakktáblán." Nap mint nap leírtam , hogy olyan erők mozgatják az egyetemistákat , akiknek nem ünnep a karácsony! :))
nyoooc
2012. december 19. 13:08
Ron Werber a legjobbkor érkezett...
6qwasyx
2012. december 19. 13:04
VII. cikk: (1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik