Havazás: Baranyában megerősített szolgálattal dolgozik a katasztrófavédelem

2012. december 8. 10:56

Baranyában szombat hajnal óta erősen havazik, a megyei katasztrófavédelem megerősített szolgálattal készült az esetleges hófúvások miatti helyzetre. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról is tájékoztatott, hogy elakadt járművekről egyelőre nem tudnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel a legmagasabb fokú, azaz piros riasztást adott ki Baranya megye kilenc kistérségére hófúvás miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az érintett kistérségek: a komlói, a mohácsi, a pécsi, a pécsváradi, a sásdi, a sellyei, a siklósi, a szentlőrinci és a szigetvári.

Ezeken a helyeken a viharos erejű – 70 km/órát-t is meghaladó – szél hótorlaszokat képezhet, amelyek elérhetik az 50 centimétert is.

Az itt tartózkodók és az ide indulók figyelmét felhívták arra, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak, valamint folyamatosan figyeljék az előrejelzéseket és híradásokat. Készüljenek fel arra, hogy elakadhatnak, vagy lezárt útszakaszok lesznek az érintett térségben – írták.
 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/45108

Ajánljuk még a témában