Nem tetszik a légitársaságoknak a Budapest Airport díjszabása

2012. november 28. 14:00
Tizenkét légitársaság levélben fordult Budapest Airporthoz az új reptéri díjszabás miatt. A Ryanair már a múlt héten bejelentette, hogy az árak miatt 40 százalékkal csökkenti budapesti járatait.

Tizenkét légitársaság fordult levélben a Budapest Airport (BA) vezérigazgatójához, az új reptéri díjszabás miatt – írta a hvg.hu a Turizmus Panoráma Bulletinre hivatkozva. Az aláírók között van az Air France-KLM, az Alitalia, az Aviareps Kft., a British Airways, a Brussels Airlines, a Chapman Freeborn Air Market Kft., a LOT Polish Airlines, a Qatar Airways, a Swiss International Airlines, a TAROM, a Travel Service és a Turkish Airlines is. A levélírók a jelenlegi helyzetben úgy érzik, semmilyen mozgásterük nincs az árakkal kapcsolatosan.

A levelet megkaptuk, az abban leírtakat tanulmányozzuk és mérlegeljük, arra készül a megfelelő szakmai válasz” – mondta a reptér kommunikációs igazgatója a szaklapnak. Hozzátette, nyilvánvalóan tarthatatlan helyzet, hogy a Malév-csőd által okozott károkat, veszteségeket vagy az önkormányzat által 330 százalékkal megemelt telekadó pénzügyi következményeit egyedül a Budapest Airport viselje.

A tiltakozást a Ryanair kezdte múlt csütörtökön. Michael O'Leary, a diszkont légitársaság vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a repülőtér árai miatt 40 százalékkal csökkenti budapesti járatait január 10-től.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés