Nem csatlakozik Bajnaiékhoz a 4K!

2012. november 13. 11:42
A 4K! szerint Bajnai Gordon támogatásával a Milla és a Szolidaritás feladta azt a tervet, hogy a demokratikus pártok megváltoztassák az elmúlt húsz év társadalmi igazságtalanságait és durva egyenlőtlenségét.

A 4K! közleményt adott ki, amelyben a párt leszögezi: nem csatlakozik a Bajnai Gordon által vezetett Együtt 2014 mozgalomhoz, ugyanakkor a demokratikus erőkkel még a 2014-es országgyűlési választások előtt megállapodást tervez kötni.

A magát új szociáldemokrata erőként definiáló párt a „volt szocialista miniszterelnököt” a régi és igazságtalan rendszer elemének tekinti – emiatt nem tartja érdemesnek a mozgalomba való belépést. Istvánffy András, a 4K! elnöke kijelentette: „Annak az erőnek a megszervezését tartjuk a feladatunknak, amely változtatni akar az elmúlt húsz év társadalmi igazságtalanságain és durva egyenlőtlenségén. Ennek érdekében a nyár során az Új pólus nevű szövetség kialakításán dolgoztunk az LMP-vel, a Millával és a Szolidaritással közösen. A Szolidaritás és a Milla azonban ősszel sajnos úgy döntött, hogy feladja a tervet, és inkább beáll az egyik volt szocialista miniszterelnök mellé”.

„Ígéretet teszünk arra, hogy rajtunk nem fog múlni a köztársaság helyreállítása, hiszen az összes ellenzéki erő közül éppen a 4K! fogalmazta meg elsőként, hogy új köztársaságra van szükség” – jelentette ki ugyanakkor Istvánffy, aki szerint a demokratikus pártok között megállapodásra van szükség a demokratikus alkotmányozási folyamat és az azt követő szabad választások kiírása érdekében.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép, szép, de a 4K!-nak akkora a tömegbázisa, mint az enyém.(Pár száz fő). Viszont legalább nem csinálnak s...gget a szájukból, mint a sárkányfűárus meg a tűzoltóbohóc bandája.

Na itt a válasz arra, hogy miért is volt sürgös Bajnai antréja. Más LMP-s topicban már írtam, hogy szerintem az LMP (Jávor) háttér szervezkedését torpedozták meg amit a Millával és a szolidaritással folytattak.

Ez most beigazolodni látom. Korábban is az volt a véleményem, hogy Bajnai és a háttér hatalom elkapkodták ezt. Nem hogy összefogás, hanem szétfutás lett a dologból. Ezért lufiként fog kipukkadni az egész.

A külföldi támogatok és tanácsadóinak halvány gözük sincs az igazi magyar valóságról, mivel eddig mindig csak egyoldaluan a balib oldalról tájékozodtak és tájékozodnak ezáltal tévesen itélik meg a magyar társadalom lélektanát.

A 4!K-s fiúk/lányok nem értik, hogy a pénz az pénz. Ha most csak a Bajnai hátán lehet belovagolni a Parlamentbe, akkor le kell cserélni az elveket, mert azok csak útban vannak és kényelmetlenek...

Ez igen!
Ki is az a 4k?

"a demokratikus erőkkel még a 2014-es országgyűlési választások előtt megállapodást tervez kötni."

Én meg attól tartottam, hogy az ál- baloldallal- és a liberálisokkal.

Akkor ez egy jobooldali alakulat?

Amúgy hova kellene csatlakozni?

Kirándulást szerveznek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés