Gyurcsány: Bajnai legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje!

2012. október 23. 14:36

Mintegy ezren, ezerötszázan hallgatták Gyurcsány Ferenc beszédét az Egyetem téren – írja a Hír24. A Demokratikus Koalíció rendezvényén a volt miniszterelnök mellett felszólalt többek között Vitányi Iván is.

Az Origo tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc azt mondta: mostanában nem kívülről erőszakolják rá Magyarországra a diktatúrát és a „turulokráciát”, hanem belülről, és ezért az országot szerinte meg kel védeni. Nem lehet egyszerre Nagy Imre és Horthy szobra előtt fejet hajtani, aki így tesz, az csaló – tette hozzá a politikus, aki szerint vissza kell szerezni az „ellopott rendszerváltást”. Kiemelte: 2014-ben nem „egyszerűen győzni kell”, hanem szétzúzni a Fideszt.

A rendezvény hangtechnikai háttere nem volt tökéletes, a mikrofon folyamatosan gerjedt, amit egyes résztvevők szerint esetleg az okozhatott, hogy zavarták.

A DK elnökségi tagja, Vitányi Iván kifejtette: ott volt 1944-ben, 1956-ban és 1990-ben is, amikor harcolni kellett a demokráciáért. Súlyosabb a helyzet, mint bármikor korábban, mert most nem kívülről erőszakolják ránk a diktatúrát – tette hozzá a hvg.hu értesülései szerint.

Frissítés:

A DK elnöke kijelentette: a demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk és 2014-ben kétharmados többséget kell szerezniük, hogy vissza tudják állítani a „megsebzett köztársaság rendjét”.

Gyurcsány Ferenc egyúttal közölte, a DK szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordon volt kormányfőnek kell lennie.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/42926

Ajánljuk még a témában