Jobbik: Orbán kiegyezésre készül az RMDSZ-szel

2012. október 9. 18:09
A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök kedden azért kérte fel Szász Jenőt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnökét a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére, hogy ezzel előkészítse a Fidesz kiegyezését az RMDSZ-szel.

Szávay István a párt országgyűlési képviselője és nemzetpolitikai kabinetjének elnöke kedden kiadott közleményében ír erről, hangsúlyozva: az MPP szombaton sorra kerülő tisztújítása előtt néhány nappal adott megbízás „egyértelműen Szász Jenő lelépési pénzének tekinthető”. Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy a Nemzetstratégiai Intézet „kísértetiesen hasonló” céllal jöhet létre, mint az egy éve működő Nemzetpolitikai Kutatóintézet. A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egy „tényleges tartalom nélküli, (...) fölösleges párhuzamosságot eredményező szervezetet hoz létre pusztán azért, hogy egy kipróbált emberét ennek vezetésével fizethesse ki” – fogalmaz Szávay István.

Az ellenzéki politikus megjegyzi továbbá, az MPP jelenlegi elnökének magyarországi feladatvállalása „világosan jelzi, hogy a Fidesz a továbbiakban már nem kívánja támogatni pártját, hanem az RMDSZ-el való saját kiegyezését” készíti elő. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatása szerint a kormányfő egy a kormány nemzetpolitikai döntéseit előkészítő háttérintézmény alapítására és vezetésére kérte fel Szász Jenőt. A miniszterelnök sajtófőnöke közölte, Orbán Viktor és Szász Jenő keddi találkozójukon egyaránt szükségesnek tartotta a Magyarországon már újonnan átalakított, vagy átszervezés alatt álló, összefüggő gazdasági, közigazgatási, oktatási és egészségügyi rendszerek Kárpát-medencei kiterjesztését is. Éppen ezért Orbán Viktor miniszterelnök „elismerve és méltányolva Szász Jenő Erdélyben eddig kifejtett tevékenységét” felkérte Szász Jenőt a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére – áll a közleményben.
 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, én elég sok emberrel szoktam Erdélyben beszélni, de ilyen hüjjeséget nem mondanak.

Te mennyit keresel ezzel, troll?

Ha ezt az ostoba álhírt valaki lenyeli, kifordul a gyomra tőle.

Csak arra tesz kísérletet, hogy összeugrassza a magyar nemzetrészeket. Amint néhány ostoba fajankó kommentelő is.

Szász Jenő nem RMDSZ-es, hanem az Erdélyi Magyar Néppárt egyik alapítója. Micsoda különbség!!!

Szerintem jó a választás.
Sok sikert, eredményes munkálkodást kívánok az Intézet élére kinevezett új vezetőnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés