Matolcsy: 100 milliárd forinttal több pénzt hagyunk a családoknál

2012. október 2. 15:03
A tervezett adóváltozások Matolcsy György szerint 150-200 milliárd forinttal csökkentik a vállalkozók terheit. Kis intézkedések ugyan, de „könnyítenek, gyorsítanak és olcsóbbá teszik a vállalkozások életét” – mondta a politikus.

A nemzetgazdasági miniszter kedden, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciája után újságíróknak az origo.hu hírportálon ismertetett újabb csomagról azt mondta: azt sokkal inkább lehet „adócsokornak” nevezni. Matolcsy úgy véli, olyan adókönnyítésekről van szó, amelyek az adórendszerben lévő terheket csökkentik. A vállalkozások azt fogják érezni az adókkal, az illetékekkel vagy az adózási kapcsolatokkal összefüggő sok területen, hogy könnyebbé vált az élet.

A miniszter szerint azzal, hogy véglegessé, teljessé teszik az egykulcsos arányos 16 százalékos adórendszerre történő átállást, 100 milliárd forinttal több pénzt hagynak a családoknál. Ez szintén segíteni fogja a vállalkozókat, mert több lesz a vásárló – fejtette ki a politikus.

Hogy milyen költségvetési kiigazításra lesz szükség a kormány és a nemzetközi szervezetek költségvetési hiányra vonatkozó számításaiban lévő 300-350 milliárd forintos eltérés miatt, kijelentette: két szempontból is van eltérés. Az egyik különbség az, hogy a kormány a jövő évi költségvetést 3 százalék alatti hiánnyal, nagyon szilárdnak látja, míg a másik fél még nem látja ezt ilyen pozitívan. A miniszter szerint eltérőek az álláspontok arról is, hogy ki milyen intézkedéseket tartana szükségesnek. Matolcsy hozzátette: a főtárgyaló a napokban még nyilatkozni fog erről.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés