Újra Jávor Benedek lett az LMP frakcióvezetője

2012. szeptember 7. 16:38
Schiffer Andrást 8:7 arányban legyőzve, továbbra is Jávor Benedek vezeti az LMP képviselőcsoportját.

Az LMP parlamenti képviselőcsoportja újraválasztotta frakcióvezetőjének Jávor Benedeket. A posztért Schiffer András is indult, de 8:7 arányban alulmaradt Jávorral szemben. A frakció kétnapos, tisztújítással egybekötött csillebérci ülésén eldőlt az is, hogy Szabó Tímea, Karácsony Gergely és Mile Lajos maradnak a frakcióvezető-helyettesek.

A sajtótájékoztatón Jávor Benedek elmondta, hogy a voksolók arányából is látszik, mindkettejük véleménye számít a képviselőcsoportban. A frakcióvezető hozzátette, a jövőben arra törekednek, hogy közösen tudják elképzeléseiket megvalósítani, s mivel a párt elnökségi tagjai nem változtak, stratégiájuk lényegében marad a régi.

A frakcióvezető megjegyezte, céljuk nem csak az Orbán-kormány leváltása, hanem az is, hogy a rendszerváltás után eltelt húsz év hibáit is kijavítsák, orvosolják. Jávor említette azt is, hogy csak azokkal a parlamenten kívüli szervezetekkel kívánnak együttműködni, akikkel hasonlóképp gondolkodnak a jelenlegi kormány leváltásáról. A frakcióülés szombaton folytatódik, ahol az országos választmánnyal kiegészülve az őszi parlamenti munka stratégiájáról döntenek.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés