Műveleti körzetté nyilvánította a rendőrség Csókakőt

2012. augusztus 25. 12:54
Műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A Fejér Megyei Hírlap információ szerint egy tervezett gárda-eskütétel miatt zárták le a települést. A polgármester túlzottnak érzi a rendőrségi fellépést.

Németh-Kész Mónika elmondta: a rendelkezésre álló adataik alapján Csókakő belterületén bűncselekmény elkövetése volt valószínűsíthető. Ennek megakadályozására és a település közbiztonságának fenntartására Simon László megyei rendőrfőkapitány a települést műveleti körzetté nyilvánította. A megelőzendő bűncselekményről konkrétumokat nem közölt.

A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrzik. Korlátozott a Csókakőre való bejutás is: azokat engedik be, akik lakcímkártyával igazolni tudják, hogy helyi lakosok. Beengedték ugyanakkor a falu boltjaiba érkező szállítmányokat vagy a rokonoknak gyógyszert vivőket is – mondta a szóvivő. Németh-Kész Mónika azt nem tudta megmondani, hogy az akció meddig tart. A jelenlévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani.

A Fejér Megyei Hírlap szerint az Új Magyar Gárda tervezett tagavatást a helyszínen, de azt végül máshol tartották meg. A szervezet azért jelölt meg több lehetséges helyszínt, hogy az avatást gond nélkül lebonyolíthassák. A gárdisták avatását végül Dunaföldváron tartották meg.

Fűrész György polgármester túlzottnak tartja a rendőrség által alkalmazott erőt és úgy értékelte, hogy elegendő lett volna egy járőrpárt és őt bevonni, mert akkor „pillanatok alatt a végére jártunk volna, hogy készül-e valami”. Ha így a bűncselekményre utaló adatokhoz jutottak volna, a járőr még akkor is beszólhatott volna erősítésért – vélekedett Fűrész György.

Összesen 223 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Avatás,eskütétel bűncselekmény, lopás, rablás, verekedés erőszak meg jótétemény azoknak, akiket fel kell zárkóztatni.
Érthető tehát, a rendőrség a tetthelyet őrzi, hol felesküdnek egy erősen tiltott tevékenységre,így a roma társadalom a felemelkedését elősegítő tevékenységet nyugodtan folytathatja.

Sikertörténet a romáké: még csak tíz százalékon vannak, de a rendőrség és az igazságszolgáltatás már a kezükön van, a pénzügy elfoglalása pedig folyamatban.

Duzur, ezek után te milyen alapon vagy kiakadva azon hogy báncsák a zsidó öregasszonyt?

Természetesen a belügyminiszter nem fog lemondani...

Egyébként, ha ez a több száz rendőr jó helyre ment volna, akkor mit csináltak volna?
Gondolom semmit.
Most lement az avatás, senki nem halt meg, a föld még mindig forog, next még mindig itt van.
Nem lehetne ezt a több száz rendőrt az ország valóban problémás részeire koncentrálni, ahelyett hogy ilyen pitiáner ügyekkel foglalkozzon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés