Átszervezik a rendőrséget

2012. augusztus 9. 21:03
Csaknem 420 embert érintő átszervezést jelentettek be csütörtökön a rendőri szerveknél, több osztály jogutód nélkül szűnik meg. Várhatóan szeptember végén fejeződik be a rendőrség átalakítása.

Az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott: a Belügyminisztérium megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni egységeit, illetve az NNI gazdaságvédelmi főosztályát. A megszüntetett osztályokon dolgozó rendőröknek kerületi, illetve Pest megyei kapitányságokon ajánlottak fel nyomozói vagy vizsgálói beosztásokat. A felszámolt osztályok feladatait a rendőrség más szervezeti egységei veszik át.

Seres Andrással, a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályának vezetőjével is csütörtök délelőtt közölték, hogy átszervezés miatt megszűnik a munkahelye. Negyvenkét beosztottjának a váci, a ceglédi, a nagykátai és a monori kapitányságon kínáltak fel nyomozói beosztást. A Híradó szerint a rendőröket felkészületlenül érte az osztály megszüntetése. Az épületben pszichológusok és orvosok álltak készenlétben, hogy segítsenek, ha valaki nem tudja feldolgozni a hírt. 

Az NNI szervezett bűnözés elleni szolgálata és a gazdaságvédelmi főosztálya is jogutód nélkül szűnik meg. A BM tájékoztatása szerint a szervezett bűnözés elleni szolgálat tagjai a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál, a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságnál és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központban kapnak feladatot, 96 gazdaságvédelmi nyomozónak kerületi rendőrkapitányságokon ajánlottak fel nyomozói vagy vizsgálói beosztást.

A BM korábban azt közölte: a rendőrséget azért kell átszervezni, hogy megszüntessék a párhuzamosságokat – hangzott el a Híradóban. A tudósításban hozzáfűzték: a közleményekben arról nincs szó, hogy ennek van-e köze a júniusban őrizetbe vett vállalkozó és a velük kapcsolatban álló rendőrtisztek ügyével. Az NNI gazdaságvédelmi főosztályán, illetve a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályán dolgozó rendőröknek öt napjuk van arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e a felkínált új beosztást. Ha nem fogadják el, megszüntethetik a szolgálati viszonyukat. A csütörtöki átszervezés 418 rendőrt érint. A BM azt közölte: a rendőrség átszervezése várhatóan szeptember végére fejeződik be – hangzott el a Híradóban.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hurrráááááá!!!!!!!!!
Ugye megszüntetik a kínai feketegazdaság védelmét is?

Pintér egy nagyon nagy arc. Megy előre, mint egy buldog. Nem váletlen, hogy oly sokan beszartak mikor Orbán visszahívta. Nem semmi hapsí. Két évébe telt mig tiszta vízet öntött a pohárba.
Szerintem most következett be a rendőrségen a renszerváltoztattás.
Jó lenne ha az ügészségen és a biróságon is hasonló történe.
Az az érzésem, hogy ott nincs egy Pintér kaliberü foszer.

Többé-kevésbé egyhangúan azt állítjátok, hogy a most kirúgött rendőrök mind korruptak. Nos, akkor hol vannak a letartóztatások, a vádemelések, a példás ítéletek?
Ha meg belső hatalmi harcok egy fejezete zárult le csupán ezzel az újabb átszervezéssel, akkor meg minek is kell örülnünk? Hogy most megint évekig senki nem lesz a helyén, az eddigi nyomozati eredmények mennek a kukába? Az ügyek szépen elhalnak, a bűnösök megint megússzák?
Vagy azért kellett megszüntetni az osztályokat, mert Magyarországon megszűnt a szervezett bűnözés, nincsenek gazdaási bűncselekmények?
Ennek az egésznek amolyan régimódi bandaleszámolás feelingje van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés