Ötvenmilliárdos beruházás segíti a turizmust

2012. augusztus 8. 21:04

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság ülésén harmincnégy új kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról döntöttek a Regionális Operatív Programok keretében, a javasolt támogatások összege 46,7 milliárd forint – közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán.

A dél-alföldi régióban hat, Dél-Dunántúlon hét, Észak-Alföldön kilenc, Észak-Magyarországon kilenc és Nyugat-Dunántúlon három projektről döntöttek.

A dél-alföldi hat projekt között található a gyulai Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély látogatóközpontjának kialakítása (2 milliárd forint), az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark fejlesztése (1,1 milliárd forint), illetve a Bajai Halfőző Fesztivál háttér-infrastruktúrájának fejlesztése (1,6 milliárd forint.)

A dél-dunántúli hét fejlesztés között van a somogyvári bencés apátságban Szent László Nemzeti Emlékhely kialakítása (1,5 milliárd forint) és az ozorai Pipo várkastély, valamint környezetének turisztikai fejlesztése (1,5  milliárd forint).

Az észak-alföldi programok között szerepel a Debreceni Református Nagytemplom turisztikai fejlesztése (1 milliárd forint) és a Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum kialakítása (2,1 milliárd forint).

Az észak-magyarországi projektek között a legnagyobb a hatvani Grassalkovich-kastély rekonstrukciója és a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum létrehozása (3,1 milliárd forint), a Hollókői komplex idegenforgalmi fejlesztésére 1,8 milliárd forint támogatást nyújt a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság.

A három nyugat-dunántúli program: Eszterháza Közép-európai Kulturális Központ fejlesztésének harmadik üteme (1 milliárd forint), a pannonhalmi Apátsági Major Látogatóközpont kialakítása (1,4 milliárd forint), a keszthelyi Festetics-kastély korszerűsítése (1,8 milliárd forint).
 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/39809