Ötvenkilenc milliót kerestek a kormány tanácsadói

2012. június 7. 10:52
Közel 60 millió forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosoknak azok Századvég-csoporthoz tartozó cégek, melyekkel a kormány több milliárdos tanácsadói szerződéseket kötött.

A cégcsoporthoz tartozó Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Strategopolis Kft. múlt pénteken mutatta be az előző évről szóló pénzügyi adatait. A Gazdaságkutató Zrt. bevétele 210 millió 642 ezer forint volt, ami komoly növekedés az egy évvel korábbi 34 millióhoz képest. A Strategopolis Kft. 35 millió forint nyereséget termelt, amit az eredménytartalék egy részével együtt osztalékként kifizettek a tulajdonosoknak.

A Századvég-csoporttal még tavaly decemberben kötött 1,3 milliárd forint értékű tanácsadói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A szerződést februárban kibővítették, a keretösszeg így 3,1 milliárdra nőtt. Az ezért járó szolgáltatásokat bármelyik minisztérium igénybe veheti. A fejlesztési minisztérium többször hangsúlyozta, hogy a szerződésben keretösszegről van szó, így egyáltalán nem biztos, hogy ezt az összeget el is költi a kormány.

A Századvég az Index megkeresésére közölte: a minisztériummal kötött szerződés nem javította a 2011-es üzleti évet, a magas bevételek más állami és piaci megrendelésből származnak. Az NFM hallgat a szerződéshez kapcsolódó, valamint az azon kívüli megrendelések kifizetések részleteiről.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés