Megkaphatná a Miniszterelnökség a lakcímeket

2012. április 20. 16:25
Egy fideszes javaslat lehetővé tenné a Miniszterelnökségnek, hogy az állampolgárok tájékoztatásához és véleményének megismeréséhez neveket és lakcímeket kérhessen ki a vonatkozó nyilvántartásból. Az indok: a kormányzati intézkedések során szükségessé válhat a polgárok tájékoztatása vagy véleményének, álláspontjának megismerése.

Koszorús László, fideszes képviselő törvénymódosító javaslata lehetővé tenné, hogy a kormány által meghatározott ügyekben a Miniszterelnökség az emberek személyre szóló tájékoztatása, valamint álláspontjának megkérdezése céljából neveket és lakcímadatokat kérhetne ki a nyilvántartásból. Az adatkérés során kiválasztási szempont lehetne az emberek neme, születési helye és ideje, lakcíme, családi állapota és házasságkötése vagy bejegyzett élettársi kapcsolata létesítésének helye.

A Miniszterelnökség kérésének teljesítését abban az esetben kellene megtagadnia a nyilvántartónak, ha az adatok kiadását az állampolgár letiltotta – kivéve, ha az adat kiszolgáltatására eseti engedélyt adott –, ha a kérelmező az adat felhasználásának célját, illetve jogalapját nem vagy nem megfelelően igazolta, továbbá ha az újszülött adatainak nyilvántartásba vételét követően még nem telt el kilencven nap. A Miniszterelnökség az átvett adatokat – eltérő rendelkezés hiányában – az átvételtől számított kilencven napig kezelhetné.

A fideszes képviselő előterjesztését azzal magyarázta, hogy a kormányzati intézkedések során szükségessé válhat a polgárok tájékoztatása vagy véleményének, álláspontjának megismerése.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem tudnak ők mindent, amit csak akarnak,titkos nyilvántartásukat akarják hivatalossá tenni.

Egy klasszikussal élve:
"Bocsánat Virág elvtárs, de ez az ítélet"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában