Schmitt Pál lemondásáról

2012. április 3. 17:07

Wittner Mária
Campusonline

Én az ő helyében nem mondtam volna le. Ő 70 éves. Interjú.

„Ön szerint Schmitt Pál lemondásával megszűnt-e Magyarországon a következmények nélküli ország?

Szerintem igen. Ilyen Magyarországon az elmúlt 22 év alatt még nem volt, hogy a sajtó ekkora támadást indítson egy személy ellen. Ezt én annak tudom be, hogy az MSZP elvesztette a választásokat és ebbe nem tudnak beletörődni, viszont a párt gyengülése miatt segítségül hívták a nemzetközi kommunista sajtót. Engem ne etessen senki azzal, hogy »zöldek vagyunk« a görög dinnye is zöld kívül, belül viszont vörös. Én azt látom, hogy miután Angela Merkelnek és az Európai Uniónak nem sikerült megbuktatnia Orbán Viktort az elnök úrra támadtak, aki méltóan vetett véget ennek az ügynek, amely egyébként fel volt fújva. De becsületesen viselkedett és megmutatta, hogy miért is sportember ő, szemben az MSZP és DK tagjaival, akik képtelenek voltak egy ilyen gesztusra.

Schmitt Pál döntése erkölcsi jogalap lehet az előző kormánnyal szemben?

Én az ő helyében nem mondtam volna le. Ő 70 éves. Ennyi idő alatt letett annyit az asztalra, amennyit kevesen mutattak fel eddig Magyarországon, doktori nélkül is! Kezdem ott, hogy olimpiát nyert! Magyarországnak énekelték a Himnuszt, ez egy óriási nagy dolog. Ha megfigyeli, a sportolók soha sem szoktak hátat fordítani a hazájuknak! Sokukat láttam, hogy könnyezik a dobogón, ezek az emberek nem lesznek nemzetellenesek, hogy kommunistát ne mondjak. Nagykövet volt Spanyolországban, Svájcban, igaz innen hamarabb hazahívták. De a svájci magyarok követelték vissza, tudom, mert hozzám is eljutottak ezek a levelek. Magyarországot képviselte ott is és a NOB-ban is, ahol kiderültek a korrupciós botrányok, hogy hogyan kenték meg a vezetőséget az olimpia rendezésért, de Elnök úr ebből kimaradt. Ebben ő nem volt benne. Itt sem hozott szégyent Magyarországra.

Nekem nincs egyetemem, de nem tudom nem elfogadni azt a disszertációt. Lehetett volna akkor azt mondani, hogy nem fogadják el, de ez akkor nem történt meg. Valakinek el kellett fogadnia azt a diplomát, és elfogadták. Summa cum laude. És ő egy 70 éves ember, de olyan egyetemisták kritizálták, akik még életükben nem írtak ilyet. Ez engem nagyon bánt. Mert ezek a hallgatók gyakran be sem járnak az egyetemükre vagy mással íratják meg azt a disszertációt, nekik nincsen jogalapjuk. És összefoglalva, igen, ez egy jogalap. El lehet számoltatni azokat az embereket, akik az elmúlt nyolc évben vagy még most is bent ülnek a parlamentben. Mert a szocialisták ugyanúgy tisztességtelenek voltak, és egy komolyabb botrányban sem mondtak le. Schmitt Pál most nekik is megmutatta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/35061