Állásfoglalás Schmitt Pál kisdoktori címével kapcsolatban

2012. március 29. 7:29

Pálinkás József
Országos Sajtószolgálat
A történtekért nyilvánvalóan mind a doktori értekezés szerzője, mind a dolgozatot akkor gyorsan és gondatlanul elbírálók felelősek.
„A Schmitt Pál kisdoktori címével kapcsolatos, minden bizonnyal politikai indíttatású ügy mára nemzetközi botránnyá dagadt, amely súlyos károkat okoz Magyarország és a magyar tudományos közélet számára, abban az esetben is, ha doktori címe nem minősül tudományos fokozatnak, és azt a rendszerváltás előtti idők nem példa nélküli eljárása szerint szerezte meg.

A tudomány képviselői és a közvélemény fokozott várakozásától kísért vizsgálóbizottsági jelentés világosan feltárta a tényeket. A történtekért nyilvánvalóan mind a doktori értekezés szerzője, mind a dolgozatot akkor gyorsan és gondatlanul elbírálók felelősek.

A politika és a tudomány szereplőinek közös érdeke és felelőssége, hogy ez a magyar tudományra nézve rendkívül hátrányos és Magyarországnak súlyos károkat okozó ügy rövid időn belül megnyugtatóan lezáruljon.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

SZÉP.
A MULTIK ÉS A MÁSKÉNTVÁLLALKOZÓ KÍNAI ELFTÁRSAK ADÓELKERÜLŐ MAGATARTÁSÁRÓL IS KÉRNÉNK EGY ÁLLÁSFOGLALÁST.
KÖSZI!

már az MTA is elitéli...most mi a baj?

kivártak, ahogy mindenki...nem akart az első lenni és ha nem jön be...van ilyen...most már nyugodt szvvel nyomhatja...és?...

kimondta ő is, mindenki...ennyi...ne vesszünk el a részleteben...

akkor büzlik, nem? :D az egész...

Azért jó lenne végre őszintén, szemérmesség és szemforgatás nélkül beszélni erről az ügyről.

A balliberális oldal azért tudott az egész plágium ügyről, mert nem kizárólag Schmitt szerezte így a doktoriját. Schmitt ugyanis nem a disszertációja miatt kapta a doktorit, hanem a NOB élén végzett munkájáért. Az, hogy a kádárista időkben bevett gyakorlat volt, hogy a valóságot és a törvényességet elválasztották. Itt pedig 1992-ről beszélünk és nem 20 évvel későbbről. Ez az ügynökmentalitás. A ballib média éppen úgy működik, mint 20 éve. A saját maguk kialakította játszótéren zsarolják és büntetik az embereket.
Schmitt pedig bűnös a szemükben a jobboldal mellé állt.

Válaszok:
bini | 2012. március 29. 13:02

Nem, ez még jó is. Új megközelítést, plusz tudást visz be a kutatócsoportjába, mindenki több lehet tőle.
Arról nem is beszélve, hogy ugyan hol lehet meghúzni a határt teszem azt biológia és orvostudomány, vagy történelem és gazdaságtörténet között.

"Az ilyen ember más aljasságokra is képes. Képes lehet húsdarálóba, halálba küldeni és egymást ölni fiatalokat párt, vagy vatikáni érdekeltségek miatt."
----------------------------------
Schmitt most már valószínűleg megy, de te ettől még egy mélybarom maradsz.

Még a délutáni állásfoglalás nem ismert, de nem lehet sok kétség a kimenetét illetően.
Ha Schmittet megfosztják a kisdoktori címtől, akkor követelni kell, hogy kb. 30 évre visszamenőlegesen, az összes azóta kiadott kisdoktori disszertációt felül kell vizsgálni és a mai feltételek mentén értékelni.
Mit számít ma már: ha lúd, legyen kövér.

Na-na! Ne legyél Te olyan biztos a dolgodba, hogy nem találnál ilyen doktorikat szakmányban gyártották ezeket, főleg a foxisoknál akik szakosítokon kapták az egyetemi végzettséget és természetesen a doktorikat.

Ami meg még jellemzőbb volt a rendszerváltás környékén és előtte már, hogy a politikai Villányiuton ML en végzezz honpolgároknak kitalálták az egy kétéves szakosítókat, és már pillanatok alatt közgazdasági és jogi diplomával villogtak és ez szerepelt már minden őnéletrajzban, s még utalás sem volt arra, hogy ezt hogy szerezte.

Fedőnévnek kitalálták a másod diplomát és utközben az elsőt elfelejtették. Ezek után már az egyetem által kiadott kisdoktorik úgy szaporodtak, mint a gomba. Természetesen ez, mint melléktermék szerepelt, mert azért nagyrészben valós diplomák és dortorik is voltak, ami mögött valódi teljesítmény volt.

Amikor a 70évek közepén kitalálták, hogy a ML középképzést érettséginek megfelelő bizonyítványnak fogadták el és utána a hároméves szakosítot megy egyetemi végzettségként sorolták be innentől kezdve szabad volt az ut, mivel ezeket a diplomákat valamelyik állami egyetem állitotta ki. A legtöbb szociológus, filozófus, történész és tanári diplomák voltak, ami mellé szerezték a másoddiplomákat.

Valamint a másik vonal a SZET-esek voltak, akiket külön kezeltek a főiskolákon és egyetemi karokon, akik szintén békasegge alatti tudással és teljesítménnyel kaptak diplomát. Ezeket nem lehetett kibuktattni sem.

Mellár egyTV interjuban elmondta, hogy Gyurcsi bohocnak hármasnál rosszabbat nem lehetett adni. Igaz hozzátette lehet, hogy azért ezt jóindulattal talán vette is.

Szóval azért én átnézetném a 70-es és 92 közötti diplomákat és doktorikat célzottan ML es előéletü valamint a SZET-es kuncsaftoknál.

Itt is rendszerváltásra lenne szükség. Nem mintha ma a diákok olyan nagy tudással rendelkeznének és mindig tiszta a dolig, de talán a szigorubb előfeltételek 93 as szabályozás óta nem fordúl elő szakmányba a dolog.

Még abban sem vagyok biztos, hogy nem az akkori opponens, konzultáns, vagy biráló bizottsági tag keze nincs az egészben aki az infot adta, hogy lehet keresgélni a bolgár írányban.

Érdekes, hogy nem találták sem a bizottság, sem az opponensnek a dolgozattal kapcsolatos feljegyzéseit és a dr cim megadásának indoklását és a dolgozat birálók értékelését, amit úgye irásban mellékelni kellett a beadott és az archivban elhejezett példánnyal együtt.

Mivel tudjuk, hogy Schmitt elleni támadás elég durván már a megválasztása után elkezdödött és lazas buzgalommal kerestek olyan dolgot amivel karaktergyilkolhatnak.

A hvg már 2011 januárban feszegette, hogy mit csinált egy évig, mert hiányzik az életrajzából egy év, mejd elkezdi a Fenyvesi ügyet tárgyalni, ahová nem tudtk belekavarni, pedig sejtéseket ad elő Ungvári Krisztiánt is belevonni az ügybe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés