Vége

Így emlékeztek a kormánypárti politikusok az áldozatokra

2012. február 25. 18:07

Február 25-e Magyarországon a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Szombaton az országban több megemlékezésen is felszólaltak kormánypárti politikusok - de vajon ki, hol, mit mondott?

Rétvári Bence Veszprémben arról beszélt, hogy szerinte az egész magyar társadalmat megtörte a kommunizmus időszaka. De nem kell félni, hiszen „másfél éve van polgári kormánya Magyarországnak, az előző negyven évhez való viszonyulásnak, s az előző negyven év kárvallottjaihoz való viszonyulásnak is másnak kell lennie; az érintetteknek sokkal inkább érezniük kell, hogy ez a kormány az érdekeiket és a talán már nem is élő társaik értékeit képviselik” - mondta a KDNP-s államtitkár, aki szeretné, ha ezen az utódpárt képviselői is elgondolkodnának.

Hende Csaba Budapesten, a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen arról beszélt, hogy senki nem dönthet rólunk helyettünk, mert csak a felelősséggel megélt szabadság szülhet rendet. „Úgy akarjuk, hogy a jövőben ne legyen helye a félelemnek az életünkben” - tette hozzá a honvédelmi miniszter. A megemlékezésen Orbán Viktor és Schmitt Pál is részt vett.

Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár egy fővárosi díjátadón arról beszélt, hogy a mai társadalomnak is meg kell küzdenie a hitéért, és ezzel a hittel újra kell építenünk a hazát, a nemzetet, a bennünket körülvevő világot.

Wittner Mária Kaposváron arról beszélt, hogy a kommunizmus idején Magyarország kifosztottá és megalázottá vált. „Most, amikor jött egy ember, egy kormányzat, amely szándéka szerint fel akarja emelni az országot, a sátáni had összezárt, és mivel ahhoz gyengék, hogy itthonról harcoljanak, vagy visszakaparintsák a hatalmat, segítségül hívják a Nyugatot, a globalizált pénzvilágot, amely el akar bennünket nyelni” - így az 56-os szabadságharcos.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/33497