Fideszes „hazaárulók” és Orbánmentő Bokros?

2012. február 21. 10:12

Gréczy Zsolt
Gréczy blog
Bármit is hazudozzon a fideszes kommunikációs gépezet, saját pártcsaládja, köztük két fideszes képviselő hagyta cserben Brüsszelben az Orbán-kormányt.

„»Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójától érdemes még szót ejteni, ugyanis valószínűleg rajtuk is múlott, hogy a végén a szocialista-liberális-zöld javaslatot fogadta el a parlamenti többség. Ugyanis, mint a hivatalos statisztikákból kitűnik, a frakció úgy határozott, hogy a frakciótagok tartózkodni fognak. A jelenlevő 40 tagból 32 valóban tartózkodott, de egy holland és egy lengyel nem tartotta be a frakcióhatározatot, és a néppárti javaslatra szavazott. Hatan a teremben voltak, de nem szavaztak, köztük Bokros Lajos.« - írja Balogh S. Éva. Micsoda?! Hogy Bokros sem szavazott Orbán ellen, és senki meg nem kérdezi, miért tette? Magyarán: Bokrostól és Gurmaitól a Néppárt akár meg is menthette volna Orbánt..., igaz, nem tették.

A független képviselők között három magyar jobbikos is található. Összesen harmincan vannak és közülük 14-en támogatták a néppártiakat, köztük Szegedi Csanád. Hatan szavaztak a javaslat ellen, négy közülük osztrák volt, egy román és egy spanyol. Egy brit tartózkodott, míg egy másik ugyan a teremben volt, de nem szavazott. Nyolcan hiányoztak, így Morvai Krisztina és Kovács Béla, akik szintén jobbikosok.... Nekik sem volt fontos ez az ügy...

Ennyit a hazaárulásról, néhány uniós képviselőnk részvételéről, a baloldal árulásáról, a fideszes »hazaárulókról.« Persze, ettől Orbánt még saját pártcsaládja alázta le - és hol van még a vége...

Szegény Magyarország...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt a másik Eva S. Balogh.
Hiába mantrázzák, nem ezen a két képviselőn múlott a dolog.
Ha pedig annyire sajnálják, nem kellett volna -nekik- Magyarországot elítélő határozatot támogatniuk.
Nevezett képviselők nagyvonalúak voltak -tételezzük fel. De hát nem azt kéri számon állandóan a ballib, miért alacsonyodnak le gombnyomokká a fideszesek, miért nem állnak ellent?
Úgy, ahogyan azt ők tették internacionálisan Brüsszelben. Mindegyikük tisztában volt azzal, amire szavaz. Na ja.
Műbalhé.

Ha mind egyformán szavaznak, rájuk sütik a szavazógép bélyeget. Elég, ha a szocik és a zöldek így csinálnak.

Bokros és Gurmai azért nem szavazott " Orbán ellen " , mert már így is hányingert kap, aki rájuk néz Brüsszelben, amiért úgy nekiugrottak a miniszterelnöknek,még azok is így éreznek, akik egyébként nem szívelik OV-t. Aki hiányzott (fideszes vagy bármilyen színű képviselő),az nem " elárult" bármit is, hanem távol volt, amire minden bizonnyal megfelelő oka van.
Logika: egyes!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés