Megfontolandó ajánlatot kapott az orvostársadalom

2011. december 29. 16:46
A teljes orvostársadalmat érintő bérrendezési javaslatot kapott az egészségügyi államtitkártól a Magyar Rezidensszövetség, ezt a következő órákban tárgyalják meg - jelentette be Papp Magor, a szervezet elnöke. A rezidensek korábban nettó kétszázezer forintos bért tűztek ki célul.

A teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre vonatkozó ajánlatot kaptak a Magyar Rezidens Szövetség vezetői csütörtökön Szócska Miklós egészségügyi államtitkártól jelentette be Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban folytatott, több mint háromórás egyeztetés után. Mint elmondta, a következő órákban konzultálni fognak a kollégáikkal a felmondóleveles akciójuk további menetét illetően, és hamarosan a közvéleményt is tájékoztatni fogják döntésükről.

 
Az államtitkár által felvázolt bérrendezésről Papp Magor részleteket nem árult el, csak annyit közölt: érdemi bérrendezési folyamat megkezdése került kilátásba 2012-re, s „ez ad okot a megfontolásra és a tárgyalásra”.
 
A rezidensszövetség felmondóleveles akciója meghirdetésekor azt tűzték ki célul, hogy az orvosok átlagbére érje el a nemzetgazdasági átlagbér háromszorosát: a kezdő orvosoknak nettó kétszázezer, míg a szakorvosoknak nettó háromszázezer forintos bért, illetve a teljes orvostársadalom számára lépcsőzetes béremelést kértek.
 
Papp Magor csütörtökön az újságíróknak nem árulta el, hogy ezekhez az összegekhez hasonló ajánlatot kapott-e, csak annyit mondott, „jelentős bérrendezésre” van kilátás. Kérdésre válaszolva közölte: jelenleg úgy látják, a bérrendezés forrásai is megvannak.
 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit arról, hogy Medgyessi olyan nagy bűnt követett volna el a közalkalmazotti bérek emelésével.

A valóság rávert a propagandára. Medgyessi béremelése semmi lesz a Fideszéhez képest ;)

... és a béremelés helyes lesz, mert célja a mnukaerő megőrzése a köz alkalmazásában.

Persze ettől még az orvosok nem lesznek elégedettebbek. Mert a magadnak saját sorsod kockáztatásával kivivott béremelés sosem tesz elégedettebbé. Hanem megkeményit.

Megjegyzés: mindaz, amit ez ügyben évekig a Fidesz és jelen lévő elvakult és az ország érdekét nem tekintő hivei mondtak és irtak a Mandineren és a Jobbklikken a Valóság szerint értelmetlen és veszélyes a közösségre.

Ez az első tétel amiről kiderült, hogy "nem addig Buda". És még nem is léptünk be a 2012-es évbe...

Az egyik sarc sem tudja olyan hatékonyan és igazságosan rendezni a kérdést, mint a vizitdíj.

Ha pedagógus életpálya modellre van pénz, akkor nehogy már az orvosokra ne legyen.

Bástya elvtárs mérsékelten elégedett. _Csak_ 20 dislike? Lusták vagytok ti reakciósok. Egy kicsit odafeküdni a munkához, kérem!

Ez van, amikor elfogynak az érvek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés