Feltételekkel támogatná Paks bővítését az MSZP

2011. december 20. 19:00
Az atomerőmű üzemidejének meghosszabbítását elkerülhetetlennek tartja Mesterházy Attila, a bővítést viszont „automatikusan” biztosan nem támogatják.

Az MTI azután kérdezte Mesterházy Attilát, hogy a paksi szocialisták közleményben jelezték, megdöbbentek a pártelnök Népszabadságnak tett kijelentésén, amely szerint az MSZP nem támogatja az atomerőmű bővítését. Mesterházy minderre úgy reagált, a paksi atomerőmű üzemidejének meghosszabbításával egyetértenek, ennek nincs alternatívája, de szélesebb nyilvánosságot szeretnének. 

A bővítéssel kapcsolatban viszont úgy foglalt állást, hogy jelenleg nem állnak rendelkezésre a felelős döntéshez szükséges információk, hatástanulmányok. Azt pedig ellenzik, hogy a kormány ezek hiányában, egyedül határozzon a bővítésről. Hozzátette: nem ellenzik kategorikusan a bővítést, sőt elképzelhetőnek tartja, hogy támogatni tudják majd, „automatikusan” azonban biztosan nem. Kitért arra is, elfogadhatónak tartják zöld civil szervezetek kezdeményezését, hogy népszavazás legyen az atomenergiáról.

Helytelenítette ugyanakkor, hogy a paksi szocialisták a nyilvánosság elé vitték a kérdést. Leszögezte, ez a régi típusú politizálás, aminek véget fognak vetni a pártba. „A vitás kérdéseket házon belül fogjuk megoldani, nem a sajtó nyilvánossága előtt” – fogalmazott.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az leesett már nekik amúgy, hogy:

ad1. kétharmad van, annyit ér a véleményük, mint fing a forgószélben

ad2. lassan elhanyagolható a parlamenti jelenlétük, mivel már csak a második ellenzéki párt lettek

ad3. nem rég pont az ellenkezőjéről nyilatkoztak

Inkább aludjatok, kedves maszoposok, addig se ártotok se saját magatoknak, se az országnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés