Ámokfutás Belgiumban

2011. december 13. 15:50
A támadó gránátokat dobott egy liége-i buszmegállóra, eddig négyen meghaltak.

A belgiumi Liège városközpontjában gránátokat dobtak egy buszmegállóra és lövéseket adtak le a járókelőkre. A támadásban legalább ketten meghaltak és tízen megsebesültek – írta a NOL a BBC-ra hivatkozva, de időközben ez a szám négy halottra és hetvenöt sebesültre kúszott fel.

Korábbi jelentések szerint több támadó volt, de új információk szerint egy magányos támadó, Nordine Amrani követte el a robbantást. Miután egy háztetőre menekült, ahol sarokba szorították, Amrani öngyilkosságot követett el, egyik gránátjával robbantva fel magát – írja a NOL. Amranit 2008-ban fegyverek, nagy mennyiségű lőszer és kannabisz birtoklásáért 58 hónapos börtönbüntetésre ítélték. A belga főügyészség szerint nem terrorakcióról van szó,d enem világot, miért követte el a robbantást.

Danielle Reynders államügyész közlése szerint a merénylőn kívül egy 75 éves asszony és két tizenéves fiú vesztette életét. Több sebesült állapota továbbra is súlyos, egy kétéves kislány állapota válságos.

Elio Di Rupo miniszterelnök részvétéről biztosította az áldozatokat, és bejelentette, hogy személyesen, a helyszínen tájékozódik a történtekről. Ugyancsak a helyszínre sietett II. Albert király és felesége is. Joelle Milquet belügyminiszter hangoztatta: nem terrorcselekményről van szó, hanem "egy drámai következményekkel járó, elszigetelt bűncselekményről".

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy látszik megérkeztek Budapestről a kínai elftársak által naponta konténerszám becsempészett dorcók, monitorok, motorbiciglik közé pakolt fegyverek.
Köszönjük NAV Bevetési Főigazgatóság!
Szívesen Uniós Szövetségeseink!
http://www.monoricenter.hu

A neten meg lehet találni a fényképét, tipikus arab feje van.

És persze jönnek azzal, hogy azért van ott annyi másodgenerációs bevándorló, mert a nyugatiaknak büdös a budipucolás.
Lehet, hogy az (bár azért a világháború után nemcsak azért volt kevés felvehető munkás, mert keveset kínáltak), de hogy bevándorlók leszármazottainak tényleg büdös a munka, az látszik.

És amikor ilyen esetek vannak, hogy a németeknél azt mondják a mohamedánok ramadánkor, hogy nekik ez vallási előírás, szegények ilyenkor szédelegnek a böjt miatt, ezért ugyan nézzék már el nekik, ha munkaidőben kicsit szunyókálnak az irodában...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés