A GYEA szállít ebédet Esztergom iskoláiba

2011. november 24. 13:30

Csütörtökön és pénteken a Gyermekétkeztetési Alapítvány szállít meleg ebédet Esztergom iskoláiba és óvodáiba.

Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke az MTI-vel szerdán közölte: Csütörtökön és pénteken 11 és 12 óra között az összes esztergomi iskolába és óvodába meleg ebédet szállítanak.

Király Gábor hozzátette: ha a pénteki képviselő-testületi ülésen sem születik döntés a helyi közétkeztetés finanszírozásáról, akkor hosszú távú, alternatív megoldást dolgoznak ki az önkormányzattal közösen. A Hungast Esztergom Kft. ügyvezetője, Herczeg Csaba elmondta: hogy megállapodtak az alapítvánnyal csaknem 1600 ebéd kétnapi kiszállításáról, ennek 1,5 millió forintos költségét a GYEA fizeti ki. Az alapítvány és a Hungast közösen viszi ki az ételt az intézményekbe.

A városban az önkormányzat tartozásai miatt a Hungast Esztergom Kft. többszöri figyelmeztetés után szerdán megszüntette a közétkeztetést a gyermekintézményekben, a közvilágítást biztosító Tivi Kft. pedig csütörtökön megkezdte a világítás kikapcsolását. A város fideszes többségű képviselő-testületének és Tétényi Éva polgármesternek egyelőre nem sikerült megállapodnia az adósságrendezés módjáról.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/29218

Ajánljuk még a témában