Heim: Túl nagyot vágtak a gyógyszerkasszán

2011. április 26. 10:38

Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Intézet igazgatója szerint a Széll Kálmán-tervből és a konvergenciaprogramból konzervatív gazdaságpolitika rajzolódik ki. Bár a terv 80 százalékával egyetért, de a gyógyszerkasszát érintő elvonásokat sokallja.

A Századvég Gazdaságkutató Intézet igazgatója szerint a foglalkoztatottság növeléséhez nem elegendő az adócsökkentés: meg kell lépni a munkavállalókat érintő intézkedéseket is, vagyis a szociális juttatások visszafogását, illetve átrendezését. Heim Péter a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, a Széll Kálmán-tervből és a konvergenciaprogramból konzervatív gazdaságpolitika képe rajzolódik ki, amely komolyan veszi a család szerepét.

A közgazdász a terv nyolcvan százalékával egyetért, és úgy látja, hogy a szigorításból fakadó társadalmi feszültségre hosszú távon szüksége van az országnak, mert a munkát támogatni kell. A közgazdász szerint olyan közmunkaprogramot kell indítani, amellyel helyben le lehet kötni az embereket: egyrészt a csatornázás, vízgazdálkodás területén, a termőföldeken, valamint a szolgáltató szektorban.

Heim szerint a Széll Kálmán-terv részleteit - például az oktatási rendszer átalakítását - nagyobb odafigyeléssel kell kidolgozni. A közgazdász úgy véli, ugyanakkor sok, és így kockázatos a gyógyszerkasszát érintő elvonás mértéke, szerinte kompromisszumra lesz szükség.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/20766

Ajánljuk még a témában