Atomenergia nélküli Európáért tüntetett az LMP

2011. április 3. 10:38
Európa fejlődését nem szabad a kockázatos nukleáris energiára alapozni - ez volt a fő üzenete az LMP és az európai zöldpárt szombat délutáni demonstrációjának. Hangsúlyozták: sem szükség, sem pénz nincs a paksi atomerőmű bővítésére.

Az LMP és az európai zöldpárt szombat délután zöld színű esernyőkkel hívta fel a figyelmet a nukleáris energia kockázataira. Több országgyűlési képviselő, így a tömeget skandáltató Vágó Gábor, Kaufer Virág és Szabó Rebeka is jelen volt a tüntetésen.

„Magyarországnak nem szükséges a nukleáris kapacitásokat fejlesztenie; ez az országnak nem érdeke és nem is tudná megfizetni. Sokkal jobban tennénk, ha a tiszta energiatermelési módszerekre koncentrálnánk. A rapszodikus, koncepciótlan energiastratégia és az elégtelen szabályozási környezet jelentősen hátráltatja, hogy a megújuló energiaforrások nagyobb szerepet kapjanak a hazai energiatermelésben” - áll a Lehet Más a Politika közleményében.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMP nem más, mint a hegemonikus hatalomgyakorlás folytatásának immár harmadik generációja.
Ha végignézed Kun Béla óta kialakult bolsevik kapcsolatok és azoknak a leszármazottjainak egy zárt köre (családi kapcsolatokkal bövülve) az azóta balliberális körökben a mai napig meghatározó, az aktuális politikai átváltozással, de eszmeileg mindig úgyanazon nézeteket való zárt társaság aki meghatározza a politikai gazdasági írányvonalat. Lényege, hogy a hatalom mindig az ő kezükbe maradjon, melyel már nem is eszmét, hanem a zsákmányt védik.

Na én azért a szélkerekkel ovatosabb lennék, főleg a koncentált telepek kiépítésével. Nem kéne a ló másik oldalára átesni.

Magyarországon inkább a geotermikus alternativával és a napenergiával kellene operálni, valamint a helyi kis erőmüvekkel.

Magyarország egyedülállóan europában egy "termálvíz tengeren" csücsül, amit szintén helyi színten kellene hasznosítani.

A szélviszonyok nem éppen arra determinálnak, hogy az áramigényt kerekekkel lehetne kiváltani, nem beszélve arról, hogy természet naturkörnyezet képét valamint az állatvilág(madarak) élőhelyének és természetes útvonalait teszi tönkre, nembeszélve a földfelletti légköri viszonyok torzulását(mikroklima) idézheti elő.

Több országban már folynak ezírányú tudományos kutatások, mivel már eltelt annyi ídő, hogy ezt vizsgálni lehet.

Nem gondolom, hogy nekünk mindjátr majmolni kellene mindent, hanem inkább a saját viszonyainhoz, kulturtájainkhoz igazodva kellene megoldani az energia ellátásunk szükségletét.

Az atomenergia előállitási technologiák fejlődése is rohamtempoban folyik, s lehetséges egy olyan eljárás, mely a mai "veszélyeket" orvosolni tudja.

Mellesleg Pakssal nincs probléma, még a bövitésével sem. Az a hiszti amit németektől indúlt most el japán hatására, ínkább politikai viszonylatban volt érdekes a zöldségeknek, amit az LMP most felkarolt, s reménykednek Ők is ennek síkerében, de megjegyzem, hogy a németeknél is "egyszer volt Budán kutyavásár".

Az LMP cinikus szarházik gyülekezete. Pánikot és médiahisztit próbál kihasználni, vagyis zsigeri politikát folytat azért, hogy pár %-ot erősödjön, nem törődve a "javaslatai" önsorsrontó jellegével. Vagyis azt csinálja, mint legrosszabb pillanataiban a Jobbik, csak sokkal kártékonyabban.

Igen, az LMP-ben közismerten amerikai pénz van.

Ennek a videónak minden másodperce fájdalom. Gáz, vállalhatatlan. Ez nem a fiatalok, ez nem a másként gondolkodók pártja, ez a hülyék pártja, egy majomparádé.

"Ami megdöbbentő, hogy a hagyományos hőerőművek nagyságrendekkel több radioaktív sugárzásért felelősek, mint az atomerőművek."

Cseppet sem megdöbbentő annak, aki mondjuk leérettségizett. Nem beszélve a többi közhelyről, pl. hogy évente hányan halnak meg szénbánya-omlásban vagy olajfúrótornyokon balesetben, szemben az atombalesetek számával.

Nem tudatlanságról van itt szó, hanem cinizmusról. Megfizetett lobbistákról, akik gátlástalanul hazudoznak. Mert ugye "lehet más a politika". Igen, sejtettük, hogy egyszer majd kiderül az elempéről, hogy a legmocskosabb párt - mert egy szdsz-utódpárt csak ilyen lehet.

"Az megint más kérdés, hogy ki volt az az eszes, aki cunamizónába atomerőművet épített."

Víz mellé kell tenni az atomerőművet. Az pedig Japánban cunamizónát jelent.

Amúgy meg akkora földrengés rázta meg Japánt, amilyen évszázadonként vagy még ritkábban fordul elő. És az erőművei többsége meg se sérült. Katasztrófavédelmi és megelőzési szempontból Japán kitűnően vizsgázott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés