DK-Alterglob 1:0

Gyurcsány platformját elismerik, Szanyiét nem

2011. február 23. 08:14

Összeül a hét végén az MSZP választmánya: az ülésen döntés születik a párt tagozatainak és platformjainak minősítéséről. Gyurcsány Ferenc platformja annak ellenére megkapja az országos minősítést, hogy még nincs egy éves, Szanyi Tibor platformját nem minősíthetik tagozattá - tudta meg a Népszabadság.

A hét végén az MSZP választmányi ülésén várhatóan döntést hoznak a tagozatok és platformok minősítéséről is: a Népszabadság úgy tudja, Gyurcsány Ferenc platformja, a Demokratikus Koalíció meg fogja kapni az országos minősítést. Az MSZP Tagozatok és Platformok Minősítő Bizottsága (TPMB) elméletileg csak olyan tagozatnak vagy platformnak ad országos minősítést, amelyen egy éven át bizonyíthatóan és jól működött: Gyurcsányék ez alól felmentést kaphatnak. A Demokratikus Koalíciónak jelenleg 4300 regisztrált tagja van, ebből 1200 az MSZP párttagja is.
 
Az ülésen eldől, hogy Szanyi Tibor platformját, az AlterGlobot tagozattá minősítik-e, illetve tagozat maradhat-e a sok nehézségét okozó Társadalompolitikai Tagozat (TT). Az előbbit a lap szerint valamilyen köztes megoldással elismernék, míg az utóbbi elveszítheti minősítését. A választmány már két éve megvonta a kormánykritikus TT országos minősítését.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/18672

Ajánljuk még a témában