Navracsics: A médiatörvény csak teszt

2011. január 10. 13:36
Magyarország módosítani fog a médiatörvényen, amennyiben szükséges, ám elvárja, hogy az összes EU-tagország médiatörvényét vizsgálják meg - fogalmazott Navracsics Tibor a lengyel Rzeczpospolitának adott interjújában.
A médiatörvényt érintő széles körű bírálatokról kiváltó oka egyfajta bizalmatlanság volt a nyugati országok részéről, amelyek nehezen tudják elhinni, hogy Kelet-Közép-Európában erős demokráciák léteznek - fogalmazott a közigazgatási és igazságügyminiszter a lengyel Rzeczpospolita lengyel napilapnak. Nem volt ez másképpen a szlovén és a cseh elnökség idején sem, amelyeknek szintén megvoltak a maguk nemzetközi botrányai - mondta Navracsics.
 
A miniszterelnök-helyettes szerint ez egy teszt, amelyen át kell esni. Navracsics Tibor - megerősítve Orbán Viktor korábbi álláspontját - elmondta, amennyiben az Európai Bizottság úgy találja, a médiatörvény ellentétes az európai joggal, módosítani fogják azt. Magyarország azonban elvárja, hogy emellett az összes EU-tagország médiatörvényét vizsgálják meg.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés