A Heltai-dosszié

2010. december 6. 7:24
Heltai Péter minden jel szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent a Magyar Köztársaságra.
„Ha hinni lehet a papíroknak, akkor Heltai Péter igen lelkesen végezte megbízatását: ott fülelt a kolozsvári bulikban, jelentett szegedi egyetemistákról, megpróbálta behálózni diáktársait, neves erdélyi magyar értelmiségieket, ellenzékieket, sőt, a külföldre kényszerített Tamás Gáspár Miklóst, Szőcs Gézát és másokat is. Most azt állítja, a román titkosszolgálat megzsarolta őt. Ismerjük ezt a lemezt. Persze amikor utólag kibukkan az igazság, akkor mindenkit megzsaroltak… Önként és dalolva, anyagi ellenszolgáltatásért, hatalomért, állásért senki nem működött együtt a rezsimmel…

Európa legpokolibb diktatúrájában mit is tehetett volna szegény, sóhajtanak azok, akik mindenképpen mentőövet dobnának a román kommunizmus kiszolgálójának. Mit is, mit is… Például közölhette volna a megfigyeltekkel, hogy nézzétek, ez és ez történt, maradjon köztünk, a Securitate arra kényszerít, hogy írjak rólatok, de nyugodjatok meg, semmilyen terhelő adat nem lesz azokban az iratokban. Vagy előállhatott volna önként immáron a magyarországi akolmelegben: bocsásson meg a világ, de otthon együttműködtem a Securitatéval… Ha így is kellek, szívesen építem veletek az országotokat, leszek televíziós, kommunikátor és nagy emberek bizalmasa. Ezt azonban Heltai elmulasztotta, és nyilván nem feledékenységből, hanem sunyi számításból: bízott abban, hogy erdélyi besúgásaira soha nem derül fény. (...)

Heltai Péter minden jel szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent a Magyar Köztársaságra. Ha hentesként dolgozna Vácon, a kutyát sem érdekelné, kit és hogyan árult el Kolozsváron. Miután azonban a román titkosszolgálat továbbra is létezik, és ő változatlanul igen fontos ember, afféle kémelhárítási egyszeregy, hogy viselt dolgait igencsak fel kellene deríteni. Csak hogy ne érjenek bennünket meglepetések 2010-ben. Hogy Heltai ne legyen mindenki Mucuskája…”

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért lássuk be szomorúan, jeles FIDESZ-szabadelvű (a nemzeti szabadelvű, mint fából vaskatika!) alelnök úr is érintett egy ilyen ügyben:

"Most azt állítja, a román titkosszolgálat megzsarolta őt. Ismerjük ezt a lemezt. Persze amikor utólag kibukkan az igazság, akkor mindenkit megzsaroltak… "

Vajha messze esett volna az alma a fájától! Akkor nem lenne liberális!

Már elnézést, de melyik fidesz-alelnök lenne érintett?

Heltain, sajnos, érdemes rugózni, mert
- a románoknál nem kell találgatni, feketén-fehéren megadják az ügynök nevét,
- sokan nézték értetlenkedve a nyolcvanas évek végén áttelepülő (és az MDF-be történő beházasodással kezdődő) villámgyors karrierjét!

Heltai mint Hankiss Elemér hű fegyverhordozója - is "érdekes" közlése az eredeti MH-cikknek.
Emlékszem Hankiss egy 90-es tévé nyilatkozatára, amikor is azt mondta (az un. rendszerváltásra utalva):
"Most mindenkinek önvizsgálatot kell tartania!"

(Én meg nagyon dühös lettem, és "oda szóltam" Hankissnak:
"Nekem NEM kell!")

"*1981-ben a Piarista Gimnáziumban, a volt Báthory Líceumban érettségizett"

Fordítva: a Báthory Liceumban érettségizett, amely 1945-ig volt Piarista Gimnázium. De ez a fickóü Piarista gimnáziumba soha nem járt, nem is járhatott. A műintézmény neve - tudtommal - most is az alapító fejedelemnek tiszteleg, az egyház nem kapta vissza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés