Kahler: Nonszensz, hogy elárvereznék Bakonyi ingatlanjait

2010. december 3. 8:03
Bakonyi Zoltán vagyontárgyait még október végén zárolta a bíróság. A Magyar Nemzet értesülését, miszerint megkezdték Bakonyi ingatlanjainak elárverezését, a Veszprém Megyei Bíróság szóvivője nonszensznek nevezte.
Több mint tíz, zár alá vett ingatlant árverez el a bírósági végrehajtó Bakonyi Zoltán MAL-vezérigazgató vagyonából - írja a Magyar Nemzet. Bakonyi vagyonát október végén zárolta a bíróság, vagyontárgyai a kártérítési igények fedezetéül szolgálnak. A fellebbezési idő lejártával ingatlanjai kalapács alá kerülnek: a lap úgy tudja, Bakonyi több mint tíz ingatlannal rendelkezik. A Magyar Nemzet listájának valódiságát a Veszprém Megyei Bíróság sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta.
 
Bakonyit a vörösiszap-katasztrófa ügyében tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják. Az állam eddig tízmilliárd, magánszemélyek 50 millió forint kárigény jelentettek be a MAL felé.

FRISSÍTÉS:

A Veszprém Megyei Bíróság szóvivője nonszensznek nevezte, hogy a bíróság megkezdte volna Bakonyi Zoltán zár alá vett ingatlanjainak értékesítését. Kahler Frigyes a Népszabadságnak elmondta, a zár alá vételnek pontosan az a célja, hogy a gyanúsítottá vált személy vagyonában az ítélet meghozataláig semmilyen változás ne történhessen. 

Bakonyi ügyvédje, Bánáti János a lapnak közölte, valóban zár alá vették védence tíznél több ingatlanját, összességében azonban ezek nem képviselnek jelentős értéket.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na végre!

Válaszok:
trendo | 2010. december 3. 12:26

Olyan ez, mint a Tanú c. filmben... előbb kész az ítélet, mint a vádirat. Anno Rákosiék hasonló módon vezényelték le a Standard Oil stb. féle ipari koncepciós pereket. Csak most, jobberek, rátok van kiosztva a "felháborodott munkáslevelezők" szerepe. Hát nem veszitek észre, hogy pont úgy "működtök", mint az általatok állandóan szidalmazott ÁVÓ-sok, ügynökök, hivatásos feljelentők, önkéntes rendőrök?
Jogállamot akartunk 89-ben, nemde?!
Az ingatlan elárverezés totál justizmord. A bíróság által kiszabott kártérítés, jóvátételre fedezet lehet az esetleges felelős vagyonának zárolása. Jelzem, ingatlan és ingatlan között óriási különbségek lehetnek. Jó pár barátom van, akik nem kőgazdag emberek, értéktelen dirib-darab szántójuk viszont vagy tíz-tizenöt is... plusz egy lakás, meg egy nyaraló. :)
A kártérítésért első sorban a cég a felelős. És ha nem tud helytállni a jogszerűen megállapított károkért, akkor jöhet a magánvagyon bevonása. És megkérdezném... ha a céget hipp-hopp államosítják (de facto ugyebár ez történt most...), akkor a tulajdonos már a Magyar Állam... megint.

Szerintem ön, ha tanár is, közgazdaságtant, jogot max. a Marxizmus-Leninizmus Esti egyetem tanulhatott. De hittanból is kimaradt az Ószövetség passzusainál. Igaz, nincs itt egyedül. Bosszúvágyért liheg a Mandiner lelkes közössége, Önnel együtt.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2010. december 3. 16:15

Így van. Ez csak annyit jelent, hogy nem adhatja el. Egy óvatossági lépés a bíróság részéről, helyénvaló is lehet akár. Érdekesebb kérdés, hogy a bankszámláit is zárolták-e mert akkor ugye nem tudja használni őket.

"Nonszensz, hogy elárvereznék Bakonyi ingatlanjait"

Egyetértek!

Vannak ott még néhányan, akik csak a hasznot lesték, a biztonságra meg nem áldoztak!
Tessék egy kicsit jobban körülnézni!

Az igazságérzet nem bosszúvágy!

Aki látta azt a rengeteg szerencsétlen családot, akiket megnyomorított, tönkretett, sőt emberek halálát is okozta ez a felelőtlenül működtetett ipari létesítmény, az előtt nem kétséges, hogy az

egyszeméyli felelős vezető elsősorban,

a részvényesek másodsorban

bizsony felelősök azért ami történt.

Nem kell kozmetikázni, szerecsent mozsdatni, még ha brancsbeli is az illető.

A tények kemények és nagyon tragikusak.

A véleményem fenn kell tartanom, sőt! Együttérzek azokkal, akiknek szerettei életüket vesztették és ennek a hanyagságból előállott tragédiának az áldozatai.

Ha a jog hézagos, arról az igazságérzetnek még helye van.
Ezt különösen a hézagjog-gyártók tudhatnák.

Fenyegetőzése nem befolyásol.
Véleményemet fenntartom! Mert ezt tartom tisztességesnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában