Kahler: Nonszensz, hogy elárvereznék Bakonyi ingatlanjait

2010. december 3. 08:03

Bakonyi Zoltán vagyontárgyait még október végén zárolta a bíróság. A Magyar Nemzet értesülését, miszerint megkezdték Bakonyi ingatlanjainak elárverezését, a Veszprém Megyei Bíróság szóvivője nonszensznek nevezte.

Több mint tíz, zár alá vett ingatlant árverez el a bírósági végrehajtó Bakonyi Zoltán MAL-vezérigazgató vagyonából - írja a Magyar Nemzet. Bakonyi vagyonát október végén zárolta a bíróság, vagyontárgyai a kártérítési igények fedezetéül szolgálnak. A fellebbezési idő lejártával ingatlanjai kalapács alá kerülnek: a lap úgy tudja, Bakonyi több mint tíz ingatlannal rendelkezik. A Magyar Nemzet listájának valódiságát a Veszprém Megyei Bíróság sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta.
 
Bakonyit a vörösiszap-katasztrófa ügyében tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják. Az állam eddig tízmilliárd, magánszemélyek 50 millió forint kárigény jelentettek be a MAL felé.

FRISSÍTÉS:

A Veszprém Megyei Bíróság szóvivője nonszensznek nevezte, hogy a bíróság megkezdte volna Bakonyi Zoltán zár alá vett ingatlanjainak értékesítését. Kahler Frigyes a Népszabadságnak elmondta, a zár alá vételnek pontosan az a célja, hogy a gyanúsítottá vált személy vagyonában az ítélet meghozataláig semmilyen változás ne történhessen. 

Bakonyi ügyvédje, Bánáti János a lapnak közölte, valóban zár alá vették védence tíznél több ingatlanját, összességében azonban ezek nem képviselnek jelentős értéket.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/15999