Szegregált egyházi iskolák cigányoknak?

2010. szeptember 28. 13:23
Gloviczki helyettes államtitkárnak egészen megdöbbentő elképzelései vannak a másságról és az együttélésről.

„Amit eddig meg lehetett tudni az Orbán-kormány roma felzárkóztatási programjáról, az bizony édeskevés, és az a kevés is elfogadhatatlan a 21. században. De még a 20-ikban is. Ugyanis nagyon úgy hangzik, hogy a jobboldal megoldása visszatérés egy 1950 előtti Egyesült Államok gyakorlatához, annak a déli felében uralkodó szegregációhoz. Az pedig tudjuk, hogy mire vezetett: a hatvanas évek fekete lázadásaihoz. A szegregált iskoláknak papíron separate but equalnak kellett volna lenniük, de természetesen erről szó sem volt. Most meg mit hall az ember 2010-ben, Magyarországon? Egy államtitkár, aki Orbán Viktor bizalmasa és aki a cigányság felzárkózásáért felelős, úgy gondolja, hogy »többségi cigány iskolákra van szükség«. Érdekes módon ezekre a többségi cigány iskolákra éppen az integráció előkészítése miatt lenne szükség. Kár, hogy Balog tiszteletes úr nem fejtette ezt ki kicsit hosszasabban. Valóban kíváncsi lennék rá, milyen magyarázattal állna elő.

Úgy látszik, hogy Balog Zoltán Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős helyettes államtitkárral szoros kapcsolatban állhat, mivel Gloviczki szerint is vannak előnyei a szegregációnak. Például, ha két iskola lenne egy községben, egy a cigányoknak és egy a nem cigányoknak, akkor leállna az gyakorlat, hogy módosabb szülők egy távolabbi helységbe küldik gyerekeiket iskolába. Sőt, szakmailag is jobb lenne egy szegregált rendszer, mert így a hátrányos helyzetű gyerekekhez értő pedagógusok foglalkoznának a tanulókkal. Gloviczki helyettes államtitkárnak egészen megdöbbentő elképzelései vannak a másságról és az együttélésről. Így Gloviczki: »Ha nem veszem észre, hogy valaki más, és tiszteletben tartva így próbálom meg őt integrálni, akkor azzal inkább károkat okozok, fordítva viszont sikeres lehet.«”

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Avvan, hogy a iskolák szegregálódnak maguktól is. Egyébként meg lehet, hogy egyszerűen számos cigányt tényleg külön iskolába kell küldeni, hogy felzárkózzon, aztán lehet integrálni. Az azonban abszurd, de megtörtént, hogy megbüntetnek egy iskolát szegregációért, közben fehér gyereket messzi településekről kell szerezni.

A szabadság harcosai valami miatt nem tudják elviselni, hogy a magyar szülők szabadon szeretnék megválasztani, milyen iskolába adják a gyereküket. Nohát.

Valahogy így..... De nem hinném, hogy a cigányok nagyon vágynának a zsidó megváltásra. Annyira azért nem elvetemültek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés