Tolerancia

Tom Lantos Intézet alakulhat

2010. szeptember 27. 14:33
Schmitt Pál államfő pénteken az ENSZ-közgyűlésen jelentette be, hogy Magyarország kisebbségekkel és a toleranciával foglalkozó intézetet hoz létre, melyet az egykori demokrata politikusról neveznek majd el. A Jobbik tiltakozik a tervezett Tom Lantos Intézet ellen.

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken, az ENSZ-közgyűlés általános vitájában közölte: Magyarország budapesti központtal megalapítja a Tom Lantos Intézetet, egy olyan nemzetközi központot, amelynek célja az emberi és különösen a kisebbségi jogok előmozdítása és a tolerancia értékrendjének elterjesztése.

A Jobbik tiltakozik a kezdeményezés ellen, mivel szerintük Tom Lantos „magyargyűlölő” volt. Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: a határozatot nem Magyarország, hanem az Orbán-kormány hozta, az ötlet azonban eredetileg Gyurcsány Ferencé. Gyöngyösi szerint a nemzeti érzelmű, jobboldali emberek biztosan nem támogatják a kezdeményezést. Úgy fogalmazott: Schmitt Pál bejelentése „egész egyszerűen mély undort kelt a magyar társadalomban”.

Hozzátette: a Jobbik nemcsak az elnevezést, hanem az intézet megalapítását is kifogásolja, mivel a kisebbségkutatás és a tolerancia terjesztése nem tartozik Magyarország sürgető teendői közé.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Paktum politika!!! Erre van most a legnagyobb szükségünk.

Akkor most tombol a fasizmus hazánkban vagy sem?

"Tomlantosról meg annyit, hogy még 90 előtt igen jó véleménnyel volt Ceausescuról. "

Annyira, hogy kulcsszerepe volt a Romániát illető kereskedelmi kedvezményeknek a román kisebbségpolitika és emberi jogi helyzet miatti megvonásának kilobbizásában 1987-ben. Ő volt a "magyar lobbi" egyik vezéralakja az USA-ban, aki az erősen Ceauşescu-barát nyugati közvélemény megfordításán dolgozott, eredményesen.

Ez is a gazdaság fellendítése érdekében történt.

Várhatóan azért az ENSZ közgyűlésben jelentették be, hogy tudatosítsák a Világgal, hogy véget ért hazánkban a május óta" tomboló fasizmus" kora.

Ettől a hírtől majd megnyugszik a piac és újra erősödni fog a forint.

"Majd 2006-tól hatalmasakat rúgott Fletóba."

Hogyhogy erre senki nem emlékszik?

Egy valamit tényleg köszönhetünk Lantosnak, mégpedig Ibolyka átállítását balra (Ibolyka fiával kapcsolatos ügyek, némi zsarolás szaggal). Többé-kevésbé azon is ment el a 2006-os választás, hogy aztán Ibolyka is bukjon 2010-ben. Persze lehet, hogy a Fidesz az utóbbiért hálás.

Horn Gyula Intézet mikor lesz? Ezek után bármikor.

Sejthető, az új intézet nem a határontúli magyar, hanem a határon belüli roma kisebbséggel fog foglalkozni, amely már eddig is nagyon sokba van.
Meg kellene tanúlnunk a romáktól követelőzni: 56-nak a kapitalista világ és főleg Amerika vette a hasznát, ahol iszonyú pénzeket költöttek kommunistaellenes tevékenységre, dollármilliárdokat takarítottunk meg nekik, hisz a foradalom után már nem kellett erre költeniök, csak a magyarok fizettek rá. Most az ország szörnyű helyzetben van, Schmittnek egy vissza nem fizetendő segélyért kellene kampányolnia, s nem az úrifiút játszania. Ha olyan erőszakosan tudna kérni, mint a cigányok, meg is lehetne kapni.

Igen kiverte. Sajnos megint tudatosult, hogy gyarmat vagyunk.

A Fidesz nemzetközi fórumokon mintha kissé ráállt volna az utóbbi időben, hogy a tahó, elmaradott franciákkal szemben pozícionálva magát a kisebségi problémáit kulturáltan kezelő, európai országként tűnjön fel.

Fordítva kimondottan rühellném a dolgot - de ebben a szereposztásban kifejezetten tetszik :-)

Amennyire én tudom, erről közösen döntöttek.

Nem mindről tudok sokat, de annyiban ez mindenképp érdekes gondolat, hogy a magyarok ezek közül egytől-egyig rendes kereszténydemokraták-keresztényszocialisták-kisgazdák voltak.

Amolyan nagy történelmi békítőshow, néhány ember, akit el lehet fogadni közös nevezőként. Jobbról üzenet a zsidó nyugdíjasoknak, hogy ne féljetek, nem harapunk, balról üzenet a jobboldalnak, hogy nem tartunk ám mindenkit fasisztának, aki nemzeti-keresztény beállítottságú. Szerintem tűrhetően sikerült.

Ja, rohadt kollaboránsok. Beavászkodtak papnak-apácának-kormánybiztosnak, mintha rendes jobbosok lennének, aztán volt pofájuk szembeszállni a jobboldalt valójában képviselő nyilasokkal...

Így gondoltad?

Akkor jó. Akkor már csak az marad a kérdés, hogy az Endlösung szabotálása vajon miért is zár ki szerinted valakit a nemzeti-keresztény táborból...

A 70 és a halál közti nyugdíjasok? Azok legfeljebb Bolgár György műsorában diktálnak bármit is. Viszont nagyon paranoiásak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés